VIDEO Tornadă în Grecia. Șapte morți, printre care doi români, în urma unei furtuni puternice


    O româncă în vârstă de 54 de ani şi copilul de 8 ani au murit striviţi de un acoperiş luat de rafale de vântfoto: Captura Ruptly
O româncă în vârstă de 54 de ani şi copilul de 8 ani au murit striviţi de un acoperiş luat de rafale de vântfoto: Captura Ruptly

Doi turişti români, o femeie şi un copil, au murit în Nea Plagia, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtuni care a afectat nordul Greciei, anunţă BBC, care precizează că numărul morților se ridică la șapte. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite. Victimele sunt un cuplu din Cehia, cei doi români şi doi ruşi, dar și o altă persoană despre care nu se cunosc încă detalii.

UPDATE - ”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE.

În context, menţionăm că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară, scrie news.ro.

Românca în vârstă de 54 de ani şi copilul de 8 ani au murit striviţi de un acoperiş luat de rafale de vânt, în noaptea de miercuri spre joi (11 iulie), în regiunea Halkidiki, în nordul Greciei, unde au avut loc o tornadă, rafale de vânt violente şi grindină, au anunţat autorităţile, relatează News.ro, citând AFP. ”Şase turişti au fost ucişi, iar cel puţin alte 30 de persoane au fost rănite în această tornadă”, a declarat pentru AFP Charalambos Steriadi, un reprezentant al Protecţiei Civile în nordul Greciei. Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievaţi de postul public grec de televiziune ERT. Un rus şi fiul său în vârstă de doi ani au fost ucişi la un hotel, în urma căderii unui copac, în staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic, al doilea cel mai important oraş din Grecia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. La Propontida, o localitate situată în apropiere, un cuplu ceh a murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

Au fost mobilizați 140 de pompieri

”A fost un femomen fără precedent”, cu rafale de ”vânt foarte puternice” şi ”furtuni violente cu grindină”, a declarat reprezentantul Protecţei Civile.

Regiunea ”Halkidiki a fost declarată în stare de urgenţă”, a anunţat Charalambos Steriadis. Potrivit poliţiei portuare, un pescar în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost dat dispărut. Zeci de persoane rănite uşor au fost transferate către spitale. Cel puţin 140 de pompieri participau la operaţiuni de salvare, a anunţat un reprezentant al Protecţiei Civile, Vassilis Varthakoyannis. Ministrul Protecţiei Cetăţenilor, Michalis Chryssohoidis, a plecat de la Atena la faţa locului, iar alţi oficiali din noul Guvern al lui Kyriakos Mitsotakis, în urma alegerilor legislative de duminică, erau de asemenea aşteptaţi, potrivit lui Charalambos Steriadis.

Citește și:

Cum s-a format tornada care a lovit cu o viteză de 90 km/h în județul Călărași

Insula Creta, sub ape! Inundațiile catastrofale din Grecia i-au făcut pe oameni să se refugieze pe acoperiș

horoscop jpg
cub andrele png
cub camelia șucu (1) png
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
celine dion jpeg
cub lensa animat gif
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png