Vrei să locuieşti pe Marte? Acum ai ocazia!

Ultima actualizare:

Un an departe de Pământ! Cel puţin...în teorie. NASA caută patru voluntari motivaţi pentru a simula viaţa pe Marte. Potenţialii „marţieni” trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 30-55 de ani, să fie sănătoşi, să nu fumeze şi, dacă nu sunt cetăţeni ai Statelor Unite, să aibă viză de şedere permanentă în ţară. 

NASA vrea  să găsească  4 oameni care  să stea aici. SURSĂ FOTO: NASA
NASA vrea să găsească 4 oameni care să stea aici. SURSĂ FOTO: NASA

De asemenea, ei trebuie să ştie să vorbească fluent engleză. Mai mult, este necesar să aibă licenţă în domeniul Ştiinţelor Naturale, Inginerie, Matematică, Fizică, Informatică sau Biologie. Se caută şi cei care au experienţă ca pilot, cu cel puţin 1.000 de ore de zbor. Cei patru voluntari curajoşi vor participa la simularea „Mars Dune Alpha” în Houston, Texas, în primăvara anului 2025. Situl are o suprafaţă de 160 de metri pătraţi şi a fost modelat după ideea unei staţii de cercetare pe Marte. Centrul Spaţial Johnson din Houston va găzdui habitatul - o construcţie modulară făcută prin imprimare 3D.

Habitatul a fost creat  cu o imprimantă 3D. SURSĂ FOTO: NASA
Habitatul a fost creat cu o imprimantă 3D. SURSĂ FOTO: NASA

„Solicitanţii ar trebui să aibă o dorinţă puternică pentru aventuri unice şi să prezinte interes pentru a contribui la munca NASA de pregătire pentru prima călătorie umană către Marte”, a spus agenţia, într-un comunicat de presă.

Agenţia spaţială  vrea să lanseze misiuni  pe Marte în 2030. SURSĂ FOTO: NASA
Agenţia spaţială vrea să lanseze misiuni pe Marte în 2030. SURSĂ FOTO: NASA

Programul are scopul de a îmbunătăţi condiţiile şi provocările care ar putea apărea în timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Planeta Roşie, cum ar fi gestionarea resurselor limitate, întârzierea comunicaţiilor cu Pământul, defecţiunile sistemelor şi echipamentelor şi alte elemente de mediu periculoase. Participanţii vor trebui să se descurce singuri, să lucreze cu roboţi, să păstreze habitatul şi să cultive diverse legume şi plante. Aceasta va fi cea de-a doua simulare din programul NASA CHAPEA (Analog Exploration of Crew Health and Performance), care se ocupă cu pregătirea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte – despre care agenţia spaţială speră să fie posibile începând cu 2030. 

Doritorii care îndeplinesc condiţiile menţionate mai sus pot aplica până la 2 aprilie, a anunţat NASA. Cei selectaţi vor fi compensaţi pentru timpul lor, deşi agenţia nu specificat un salariu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net