Învăţătoarea Cristiana Anghel, coşmar pentru părinţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Reîntoarcerea Cristianei Anghel la post a stârnit revolta părinţilor. La începutul anului şcolar, o clasă fusese desfiinţată din cauza protestului ei. În palmaresul învăţătoarei din Caracal mai stau încă o grevă a foamei, două procese cu inspectoratul şi unul cu o firmă de telefonie.

Protestul Cristianei Anghel, care a început la 26 august, a dat peste cap mai multe clase de la Şcoala nr.2 din Caracal, judeţul Olt, informează Adevărul.

O dată atunci, în septembrie, când învăţătoarea din Caracal începuse protestul, dar şi acum, după încetarea grevei foamei, când conducerea şcolii trebuie să-i pună la dispoziţie un post.

La începutul anului şcolar, învăţătoarea ar fi trebuit să preia o clasa I, însă, fiind spitalizată, cei mici au rămas fără dascăl.

Părinţii elevilor de clasa I s-au speriat şi majoritatea lor au început să-şi mute copiii la altă clasă.

„Pentru că mai rămăseseră prea puţini elevi, am desfiinţat grupa respectivă", a explicat Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr. 2 din Caracal.

Legea îi dă dreptul învăţătorului titular să ocupe un post pe care se află provizoriu un suplinitor. Imediat însă şi părinţii acestei clase au reacţionat şi au scris un memoriu în care cereau ca la clasa copiilor lor să rămână suplinitoarea Bleja, cea care le-a predat copiilor în clasele I-III. „Dacă doamna Anghel va reveni, micuţii vor fi singurii care vor avea de suferit. Ne vom muta copiii la altă şcoală", a declarat Cristian Ciacîru, tatăl unuia dintre elevi.

Copiii şi părinţii spun că pe Cristiana Anghel o cunosc doar de la televizor şi din ziare şi că nu-şi doresc sub nicio formă ca aceasta să le fie dascăl.

Părinţii povestesc că învăţătoarea Bleja are o relaţie specială cu cei mici.

„Organizează tot timpul activităţi extraşcolare, le dezvoltă abilităţile, nu este preocupată doar de lecţiile de la ore. Plus că le este o prietenă foarte bună, comunică frumos şi mult cu ei, îi ascultă, le dă sfaturi. Este temperată. Am discutat cu nepoata mea foarte mult despre asta. Mi-a spus clar că nici ea nu vrea să o înveţe doamna Anghel", a explicat Elisabeta Brâncoveanu, bunica unei fetiţe. 

simeon stalpnicul png

Învăţătoarea suplinitoare Cătălina Bleja (foto sus) spune că este foarte ataşată de elevii clasei a IV-a, pe care ar fi trebuit să-i părăsească, fiind în concediu postnatal.

„Ţin foarte mult la ei, pentru că le-am predat trei ani. De regulă, un cadru didactic se ataşează de elevi, cum este şi cazul meu", a precizat tânăra.

Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr.2 din Caracal, e nevoit acum să-i găsească învăţătoarei greviste un al treilea post. El spune că a primit aprobare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt pentru formarea unei clase pentru copiii cu probleme speciale, unde Cristiana Anghel ar putea fi profesor itinerant.

„Când se va întoarce şi doamna învăţătoare Anghel, o să întrunim consiliul de administraţie, ca să stabilim cine va ocupa acest post", a adăugat Silviu Frăsineanu.

Citeşte şi:

«Hai mamă acasă că-ţi fac ardei umpluţi»

Învăţătoarea grevistă, aşteptată la negocieri

Mănâncă! Vrei să ajungi aşa?

Slatina: Învăţătoarea grevistă a fost transferată la Bucureşti

Învăţătoarea din Caracal care se află în greva foamei a ajuns în stare gravă la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net