«Irina a ajuns un obiect de şantaj în mâna lui Irinel»

Citeşte şi:

Monica Columbeanu: «Nu este vocea Irinei, sunt înregistrări din emisiunea de la B1 TV

Irinel Columbeanu: Irina plânge încontinuu şi mă roagă „să nu o dau la mama".

Ramona Gabor: «Acel film este o făcătură, Irina nu vorbeşte aşa» VIDEO

MĂRTURIA FETIŢEI: Irina Columbeanu: «N-o plac pe mami că mă bătea» AUDIO

Nu a ţinut cont de nimic. A apelat la tot felul de inginerii judiciare pentru a amâna procedura de executare silită, însă fără nici un succes.

Irinel Columbeanu şi-a denigrat soţia în presă, a depus la dosar declaraţii ale unor prostituate care au susţinut că au fost colege cu Monica înainte ca aceasta să se căsătorească, însă instanţele nu s-au lăsat păcălite. Mai mult, judecătorii au aprobat ieri cererea Monicăi de a i se permite să o ia pe Irina de la Izvorani cu ajutorul poliţiei.

Răspunsul lui Irinel Columbeanu la toate deciziile oamenilor legii depăşeşte chiar şi cea mai răuvoitoare imaginaţie.

De două zile, pe Internet circulă o înregistrare audio a unui dialog între Irinuca şi o femeie, după toate probabilităţile bona fetiţei de 4 ani. Dialogul este bine condus de persoana adultă, astfel încât să smulgă de la Irina mărturisirea că a fost bătută de mama ei.

„N-o plac pe mami. Nu vreau să vină să mă ia pentru că nu-mi place de ea", spune fetiţa în înregistrare.

„Trebuie să fie un motiv pentru care nu-ţi place de ea", îi spune femeia. „Pentru că m-a bătut în America. Şi aici m-a bătut, când eram mai mică", răspunde fetiţa.

„Eu aveam doi ani şi mergeam la grădiniţă la grupa mică, venea cu bunica să mă ia. Mă bătea când făceam prostioare, nu ştia că trebuie să se ierte", continuă Irinuca, cu un discurs suspect de matur pentru vârsta ei.

Specialiştii în protecţia copilului contactaţi de Click! consideră că fetiţa a fost învăţată să spună aceste lucruri despre mama ei.

„La vârsta asta, copilul poate fi uşor de manipulat. Ceea ce se întâmplă cu Irina e cât se poate de grav, atât pe moment, cât şi pe viitor. Ce a făcut domnul Columbeanu este un abuz, iar fetiţa nu este decât un obiect de şantaj în mâna lui. O astfel de postare pe Internet nu se poate face decât cu consimţământul ambilor părinţi. Protecţia Copilului Ilfov trebuie să se sesizeze, dar am impresia că oamenii care lucrează acolo sunt timoraţi. Bine ar fi ca tatăl să înţeleagă că acest transfer al copilului trebuie să se facă în linişte şi pace, nu cu Poliţia. Irina va avea probleme emoţionale pe viitor", ne-a declarat Theodora Bertzi, fost secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.

Speră să-și ia azi fetiţa

Monica a avut de aşteptat până astăzi redactarea hotărârii Judecătoriei Buftea, ultimul document de care avea nevoie pentru a o putea lua pe Irina de la Izvorani. Astăzi ea va veni însoţită de avocaţi şi de executorii judecătoreşti la vila lui Irinel.

“De îndată ce decizia de încredinţare va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată, îi voi da copilul Monicăi. Oricum, Irina plânge încontinuu şi mă roagă să nu o dau la mama”, a spus Columbeanu.

Iată dialogul dintre Irinuca şi bona ei

Bona: De ce nu-ţi place de ea?

Irina: Că m-a bătut în America şi aici m-a bătut... când eram eu ca o frăţioară.

Cand erai tu cum?

Mică, nu bebeluş.

Erai un pic mai mare?

Mai mică.

Erai un pic mai mică, dar mai mare decât un bebeluş.

Da. Şi eu aveam doi ani şi mergeam la grupa mică şi ea venea să mă ia cu bunica, dar când eu făceam prostioare, ea mă bătea. Nu ştia că trebuie să se ierte.

Să te ierte şi să se împace cu tine... Dar tu îi spuneai?

Nu. Că eu nu ştiam să vorbesc prea bine.

Am înţeles... Dar dacă te bătea, dar dacă te durea, de ce nu-i spuneai?

Nu aveam cum.

Nu puteai să vorbeşti.

Eu în America eram mare.

De ce nu-i spuneai în America?

Păi nu puteam. Nu ştiam nici acolo, nici la apartament.

Nu ştiai cum să-i spui să nu te mai bată.

Mi-era că toată ziua să-i spun.

Îţi venea tot timpul să-i spui?

Nu. Mi-era frică să nu mă mai bată. Că ea nu promite niciodată.

Ea nu ar fi putut promite să nu te mai bată... Păi de ce îţi vine să plângi?

Pentru că eu când văd, când o văd pe mami tot îmi vine să plâng.

De ce?

Nu ştiu.

Îţi vine să plângi de bine?

De rău.

De rău? De ce de rău?

Că ea mi-a făcut rău. Ştii ce înseamnă rău?

Ce?

Înseamnă când te bate cineva. Pe tine sau pe mine.

«Vorbele Irinei, ca o poezie bine învăţată»Anca Elena Vintzeanu, psiholog, psihoterapeut

Vorbele Irinei sunt ca o poezie bine învăţată, pentru că un copil poate fi foarte uşor manipulat. Asta este clar! Sunt lucruri pe care le-a auzit de la cineva, iar unele sunt create, probabil, de imaginaţia ei.

În ceea ce priveşte amintirile ei, de când avea doi ani, trebuie spus că un copil are amintiri începând cu vârsta de 3-4 ani. Probabil există şi un sâmbure de adevăr, atunci când spune că e supărată pe mama ei.

Însă micuţa e, mai degrabă, supărată pentru că se simte neglijată şi pentru că mama ei nu îi este alături, acum. În ceea ce priveşte bona, are un stil de "Protecţia Copilului". În plus, dacă, într-adevăr, este psiholog şi şi-a dat acordul pentru înregistrarea dialogului, a încălcat codul deontologic. În acest caz poate fi dată în judecată.

Cititorii Click!, șocaţi de gestul lui Iri

Ana: "Protecţia Copilului trebuie să intervină! Irinel Columbeanu îi spală creierul celei mici, o agresează psihologic. Este imposibil ca un copil să îşi aducă aminte ceva, în amănunt, de la vârsta de 2 ani. Sunt psiholog şi ştiu foarte bine ce vorbesc".

Puşa: "O cred pe Irina că o bătea Monica, dar, parcă, este învăţată de cineva să spună chestiile astea... îmi pare rău de Irina... clar e un suflet nevinovat".

Nana: "Monştrii ăia bătrâni şi-au inoculat fetiţa cu tot felul de prostii şi vaca asta de bonă, pentru câţiva bănuţi, o obligă să le spună! Ruşine, perverşilor!!!"

Ina: "Din câte îmi aduc aminte, Irinel spunea că noua bonă e absolventă de Psihologie, nu? Aşa putem să ne explicăm dialogul ăsta «pacient spălat pe creier cu succes» şi consilierul său deghizat în bonă.... Jalnic! Ar trebui să se ia măsuri împotriva acestor practici deloc părinteşti".

Sonia: "Am ascultat de mai multe ori înregistrarea cu Irina şi bona! Nu e greu de înţeles că acest copil pare că ştie pe de rost ce trebuie să spună. La un moment dat, chiar spune: «Nu ştiu ce să mai spun»".

Viviana: "Porc bătrân şi libidinos, te joci cu sufletul unei copile care nu are cum să deosebească binele de rău. Atunci când spunea că vrea să plângă probabil că-i era frică să spună că de dorul mamei".

Alina: "E făcătură. Puştoaica de 4 ani nici nu are foarte clară noţiunea timpului... azi, ieri, mâine îi sunt neclare... aşa că nu avea de unde să ştie ce făcea la 2 ani... sunt profesor, am un copil un pic mai mare ca ea şi ştiu ce vorbesc".

America: "E groaznic cum procedează acest monstru, Irinel... cum îşi bate joc de copilul lui... el nu o iubeşte pe fetiţă! O distruge".

Divorţul Columbenilor- Părerea ta

Te-am întrebat ce crezi despre scandalul din familia Columbeanu şi te-am rugat să ne trimiţi răspunsul tău argumentat la întrebarea cu cine trebuie să rămână Irina. Acum, concursul nostru a intrat în faza finală.

Din cele peste 700 de mesaje primite de la cititorii Click! pe adresa parerecolombeanu@click.ro, au fost alese 10 scrisori care se vor întrece pentru marele premiu în valoare de 10.000 de euro.

Începând de astăzi, publicăm fragmente ample din aceste scrisori, iar la final un juriu alcătuit din Catinca Roman, Cătălin Botezatu, psiholog Liliana Lupu, colega noastră Dana Enache şi Simona David, director Corporate Affairs Adevărul Holding, va decide câştigătorul.

Iată prima scrisoare care a intrat în finală

Carmen Bădulescu: Am văzut filmările cu fiica şi soacra lui Irinel Columbeanu şi am fost şocată. Sunt mamă a trei copii: un băiat de 19 ani, o fetiţă de 13 ani şi o fetiţă de doar 5 luni.

Până să nasc ultimul copil am fost educatoare la o grădiniţă de stat. Uneori, din cauza unor motive obiective, ca părinte eşti nevoit să-ţi „articulezi" copilul ca să îndrepţi lucrurile, pentru că anturajele din societate (grădiniţă, şcoală, locul de joacă etc.) vin din diferite medii sociale şi, uneori, favorizează dezvoltarea unor caractere negative pe care, de foarte multe ori, nu le poţi îndrepta decât în acest mod, ca lucrurile să nu ia rapid amploare în mod periculos.

În cazul Irinei, din ceea ce reiese din înregistrări, într-adevăr viaţa fetiţei în America a fost dură, dar nu cred că ceea ce vrea să arate Irinel Columbeanu este întru totul real, pentru că am văzut foarte mulţi bunici care îşi denigrează copiii din cauza dragostei nemăsurate pentru nepoţi şi, de foarte multe ori, o fac pe nedrept sau au anumite interese.

În ceea ce priveşte cuplul Columbeanu, pe Irinel îl învinovăţesc cel mai tare şi, chiar dacă îşi iubeşte şi îşi răsfaţă fiica, nu este un bun exemplu pentru ea, deoarece a încântat-o pe Monica cu bogăţia lui şi a trăit cu ea de pe vremea când aceasta era un copil din punct de vedere al vârstei, chiar dacă reputaţia ei era proastă.

El ştia de această reputaţie proastă a ei, nu a făcut nimic pentru a o cizela şi a o educa, ţinând cont că diferenţa de vârstă e foarte mare, putând să-i fie mai mult decât tată.

Din contră, el a expus-o şi mai mult, debitând nu numai prostii, dar şi spurcăciuni. A făcut-o vedetă pe ea, dar a profitat şi el de vedetismul ei, ieşind chiar el din anonimat, profitând de infantilitatea vârstei ei, de lipsa ei de educaţie, de lipsa de cunoaştere, de reputaţia ei, de visurile ei de tânără trăită în sărăcie, de dorinţa ei de afirmare.

A profitat de ea pentru a se îmbogăţi şi mai mult, Monica fiind pentru el o reclamă mascată. E adevărat că Monica nu are experienţă în a-şi creşte şi educa copilul, dar Irinel este mult mai imoral decât ea ca să aibă dreptul de a lua copilul, pentru că este un pedofil, Monica fiind minoră când a început relaţia lor.

Astfel de oameni care profită de fetele sărace, de la ţară, care doresc să-şi depăşească statutul sunt nişte hiene, şi dacă îşi mai fac şi reclamă pe seama lor sunt nişte rataţi care ar trebui să fie repugnaţi de societate.

Dacă o lua, o educa, o cizela, o învăţa să fie şi soţie, şi mamă fără să-i ştie nici vântul, nici pământul, era OK. Dar modul în care s-a comportat el este mai mult decât mizerabil, iar Irina nu trebuie lăsată în preajma lui.

Eu cred că Irina trebuie să stea la mama ei, sub îndrumare de specialitate. Problema e că, în România, nici o mamă nu este pregătită să îşi crească copilul, pentru că nu sunt îndrumate şi pregătite psihologic de cineva de specialitate.

Sunt foarte multe mame care îşi iubesc copiii enorm, dar care fac foarte multe greşeli, devenind chiar brutale din dorinţa de a-şi feri copilul de pericolele de toate tipurile, de greşeli, sau pentru a le impune un mod de învăţare exagerat.

În acest caz ar trebui să se ajungă la un numitor comun, să nu se mai ponegrească, fata să stea cu mama, iar tatăl să aibă drept de vizită oricând doreşte, la ore decente.

Continuând războiul, copiii vor râde de ea şi îi vor atribui cuvinte jignitoare de genulº "fiică de prostituată", "ţigancă", "fiică de pedofil", "fiică de cumpărător de carne vie" etc., aşa cum reiese din declaraţiile lor şi din comportamentul lor mediatizat de-a lungul timpului.

Gabriela Cristea poza principala jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
astrolog madalina manole jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
bunicuta foto1 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
foto1  Vila cluj jpg
image
image
image
image
image
image
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
v1 jpg