La 14 ani, merge zilnic 30 km pe jos pentru o pâine

simeon stalpnicul png

Crăcinul nu există pentru o fetiţă ajunsă la vârsta adolescenţei. Copila din judeţul Botoşani, munceşte cu ziua  să-şi hrănească mama bolnavă şi pe cei cinci fraţiori.

Alexandra Hânţescu (14 ani), din satul Tocileni, nu ştie ce înseamă joaca, pentru ca este nevoită să mucească din greu. Are o mamă bolnavă, abia operată, şi cinci fraţi.

Nici măcar Crăciunul nu o mai încântă. Sărbătoarea Naşterii Domnului, care ar trebui să bucure orice creştin, este pentru Alexandra o zi de muncă obişnuită.

Dis-de-dimineaţă, fata pleacă la drumul lung, până în cartierul Popăuţi, din oraşul Botoşani. Cam 30 de kilometri de mers pe jos, dus-întors, prin frig şi zăpadă. Pentru o pâine! Cu atât o plăteşte un om care îşi face o vilă în zona Popăuţi.

Alexandra Hânţescu, mama ei, Felicia, şi cei cinci fraţi locuiesc într-o casă din chirpici, neîncălzită

simeon stalpnicul png

Alexandra se îngrijeşte de porcii şi găinile pe care le creşte bărbatul într-un coteţ improvizat în curtea viitoarei vile. „Este bine că-mi dă şi atât. Uneori în loc de pâine îmi dă o bucată de salam sau macaroane. Mai mănânc din pâinea adusă câinilor, că sunt câteodată prea sătui şi nici nu se ating de ea", spune Alexandra.

Fata se întoarce de la muncă seara, la ora 22.00, istovită, dar mulţumită de pâinea primită. Din cauza datoriilor mama fetei a pierdut casa, iar tatăl a părăsit familia.

"Mama spune că a luat statul casa. Aşa am ajuns pe drumuri, până am găsit casa asta de la ţară", mai spune Alexandra. Familia Hânţescu locuieşte într-o casă din chirpici, fără curent electric, prin acoperişul căreia plouă, iar uşa şi gemurile nu se închid bine.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg