La 89 de ani călăreşte ATV-ul: Alexandru Burgui merge la piaţă doar pe patru roţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Are aproape 90 de ani şi nu poate merge pe jos. „Mă reţin două cârje", zice omul. Autobuzele nu le suportă fiindcă nu vin niciodată la timp. Aşa că şi-a rupt de la gură şi a cumpărat un ATV ca să meargă la piaţă pe patru roţi.

Lui Alexandru Burgui i s-a dus faima în tot Berceniul. Îl ştie tot cartierul. „E bătrânul vitezoman cu ATV", spun vecinii.

Omul şi-a cumpărat ATV-ul în urmă cu trei ani, de la târg. A dat 2.100 de lei pe el, cu toate că pensia lui nu depăşeşte 900 de lei lunar. „M-am împrumutat atunci şi l-am cumpărat. Îmi trebuia fiindcă nu aveam cum să mă duc să fac piaţa. Am ambele picioare anchilozate şi de-abia merg cu două bastoane.

Doar cu ATV-ul mă deplasez prin oraş. Mă urc uşor pe el, că e mărunt", povesteşte Burgui.

N-are permis de conducere pentru ATV, dar zice că nici nu-i trebuie. „Păi eu am lucrat 20 de ani ca vatman la ITB. Am permis de tramvai", spune octogenarul cu mândrie. După ce se urcă pe ATV, bătrânul îşi propteşte bastoanele de o parte şi de alta şi apoi porneşte la drum. „Picioarele nu sunt bune, dar mâinile şi ochii sunt perfecţi", zice bătrânul care e şi puţin fudul de urechi.

Deşi se laudă că n-a avut nici un incident ca vatman, Burgui era să o comită rău cu ATV-ul în centrul oraşului. Acum trei zile a intrat într-un Opel, după ce a ignorat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea". Acum e cercetat de poliţişti pentru incident şi pentru conducerea ATV-ului fără permis şi fără certificat de înmatriculare.

Accidentul care putea să-l coste viaţa

Accidentul a avut loc luni-dimineaţă, în jurul orei 10.00, la intersecţia Splaiul Unirii cu Strada Releului. Bătrânul ieşea cu ATV-ul de la un atelier, unde-l repară de obicei. „Mi-au pus unii de la un PECO motorină în loc de benzină în rezervor şi mi se defectase", povesteşte nea Burgui.

Când a vrut să intre pe Splaiul Unirii, pentru a merge către piaţă, el a fost lovit din spate de un Opel. „Io m-am asigurat, am lăsat să treacă vreo trei-patru maşini, dar venea cu viteză şi am crezut că pot să mă încadrez", spune bătrânul.

Poliţiştii sunt, însă, de altă părere. „Şoferul ATV-ului n-a respectat semnificaţia indicatorului «Cedează trecerea»", spune Ioana Stancu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti.

Bătrânul a fost târât aproximativ 25 de metri şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni. Acolo a stat până marţi, când a fost externat. Nu a suferit răni grave. „Mă doare un pic inima şi oasele, dar mă descurc la fel de bine", spune nea Burgui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net