La Taverna lu’ Romică plutea ţânţarul în suc!
Oare vedetele mânăncă altfel decât noi? Poate da, poate nu. Cert este că unele şi-au deschis restaurante şi se laudă cu ele. Click! s-a gândit să le testeze. Primul popas l-am făcut la restaurantul lui Romică Ţociu.
„Taverna lu Romică" e greu de găsit în zona Dristor, din Bucureşti. Intrarea este încadrată de o shaormerie, un magazin de îmbrăcăminte şi câteva tarabe.
Citeşte despre localul altei vedete româneşti:
Afaceristul Garcea: «Poftiţi la bere irlandeză»
O zonă aglomerată, gălăgioasă şi cu mult praf. În tavernă însă este răcoare, aproape pustiu, dar muzica dată foarte tare. La ora 14.00, când am ajuns noi, erau doar două mese ocupate cu clienţi care stăteau de vorbă la un pahar de bere.
Nu trec mai mult de cinci minunte şi un tânăr simpatic vine să ne ia comanda.
„Spaghete carbonara şi o limonadă", cere Roxana, bruneta simpatică de la pagina 3, care m-a însoţit prin restaurantele vedetelor.
Dacă tot e un local cu specific românesc, după cum scrie la intrare, mă orientez spre o porţie de „pomana porcului" şi o limonadă ca băutură. După alte zece minute vin şi băuturile, dar avem parte de o surpriză neplăcută.
„Limonada mea are un ţânţar în ea", îmi arată Roxana. De altfel şi fără ţânţar limonada nu arăta prea îmbietoare. Adusă într-o halbă de bere, arăta de parcă se aruncaseră la întâmplare acolo câteva felii de lămâie, apă şi zahăr. Nici gustul nu a fost mai bun.
Sesizat în „problema ţânţarului", ospătarul vine, se scuză, ne oferă o altă băutură din partea casei, dar ne hotărâm să cerem doar o apă plată.
După vreo 40 de minunte vine şi mâncarea, cu scuzele ospătarului, care era şi barman, pentru întârziere.
„Pomana porcului nu e chiar rea, deşi sosul e cam fad şi mămăliguţa cam rece", îi spun Roxanei, care îmi răspunde că ea nu poate mânca spaghetele.
„Cred că sunt făcute cu margarină. Bucăţile de şuncă sunt atât de mari încât zici că le-au tăiat pentru fasole cu ciolan, nu pentru carbonara. Eu nu mănânc aşa ceva. Rămân la apă plată", îmi spune dezămăgită partenera mea de test.
Ne înţelegem din ce în ce mai greu din cauza muzicii care urlă foarte tare în boxe. Cerem nota şi observăm că măcar este un local ieftin: o limonadă, o apă plată, o porţie de spaghete carbonara şi o porţie de pomana porcului costă 42 de lei.
După o oră plecăm cu un gust amar: „Taverna lu Romică" chiar are un specific românesc accentuat.
Iată limonada cu probleme
Limonada comandată de reporterul Click! a venit împreună cu un ţânţarcare plutea peste cuburile de gheaţă şi feliile de lămâie.
Când i-a fost sesizată chelnerului problema, acesta şi-a cerut scuze şi a vrut să ne ofere o altă băutură gratis.
Notele Click!
Timp de servire: 7
Atmosferă: 6
Baie: 5
Mâncare: 6
Amabilitatea angajaţilor: 8
Preţuri: 9
Nota finală: 7
Citiţi mâine cum este atmosfera şi mâncarea în restaurantul Iulianei Marciuc.