Liderul Coreei de Nord era beat când şi-a ucis unchiul, numărul doi în stat

Ultima actualizare:

Moartea lui Jang Song-thaek pare să fie rezultatul unui schimb brutal de focuri între susţinătorii lui şi cei ai regimului, pentru controlul asupra unor zone cheie, relatează Huffington Post.

Kim Jong-un le-a ordonat forţelor sale să recapete controlul asupra unor zone importante de pescuit pe care unchiul său Jang Song-thaek le ocupase în prealabil, dar acesta din urma nu a vrut să renunţe la terenuri fără luptă. Bătălia s-a soldat cu moartea multora dintre soldaţii lui Kim Jong-un. Furios, liderul nord-coreean a ordonat asasinarea consilierilor lui Jang, anunţă New York Times. La câteva zile după aceasta, Jang Song-thaek a fost denunţat public, judecat şi executat.

Se pare că cei doi consilieri nu au fost executaţi cu arme de foc obişnuite, ci cu mitraliere anti-aeriene. Yomiuri Shimbun, un ziarist japonez, afirmă că liderul de la Phenian era "foarte beat" atunci când a cerut asasinarea ajutoarelor unchiului său.

Jang Song-thaek a fost asasinat luna aceasta pentru trădare, iar moartea lui a şocat, mai ales pentru că era considerat unul dintre apropiaţii lui Kim Jong-un. Jang a mai fost acuzat de corupţie, abuz de substanţe şi alte crime pe care mass media occidentală nu le-au putut verifica.

Cu doar câteva luni în urmă, unchiul lui Kim Jong-un era considerat a doua putere în Coreea de Nord şi sfătuitorul liderului.

image
image
image
image
image
image
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA