Luare de ostatici într-o clădire guvernamentală din vestul Canadei UPDATE

Ultima actualizare:

UPDATE 04.29

Poliţiştii canadieni au precizat că niciunul dintre ostatici nu a fost rănit. Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, este descris drept un client nemulţumit, obiectivul său fiind "de a-şi spune păsurile". Negociatorul l-a convins pe bărbat să elibereze ostaticii, unul câte unul, de-a lungul zilei, ultimul ostatic fiind eliberat cu jumătate de oră înainte ca atacatorul să se predea.

Unul dintre vecinii bărbatului din complexul unde acesta locuieşte a declarat pentru presa canadiană că bărbatul lucra în industria cimentului şi a suferit un accident de muncă în urmă cu mai multe luni. Deoarece asigurarea i-a fost anulată iar soţia l-a dat în judecată pentru a obţine custodia copiilor, bărbatul a decis, aparent, să se răzbune pe funcţionarii publici pe care îi socotea vinovaţi pentru problemele sale.

Situaţie de criză în oraşul canadian Edmonton

Un bărbat furios a luat miercuri ostatice un număr încă neclar de persoane într-un edificiu guvernamental din centrul oraşului Edmonton, capitala provinciei canadiene Alberta, din vestul ţării, relatează NewsIn.

Sute de funcţionari au putut ieşi fără probleme din clădire, unii plângând, au relatat martori oculari. Toate străzile din apropierea acestei clădiri guvernamentale, în care, în mod normal, lucrează circa 700 de persoane, au fost blocate, dar poliţia nu are în vedere deocamdată evacuarea altor imobile.

"La ora 8.42 (17.42, ora României) în această dimineaţă, am primit un apel de la un bărbat înarmat care a intrat în clădire", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Edmonton, Jeff Wuite, precizând că suspectul are o puşcă.

Oficialul a confirmat că bărbatul a luat ostatici, dar a refuzat să precizeze numărul acestora. Potrivit unei angajate evacuate, citată de televiziunea publică CBC, nouă persoane ar fi ţinute ostatice la etajul al optulea al clădirii.

Comandouri înarmate până în dinţi începeau să ia poziţie în jurul clădirii guvernamentale, potrivit imaginilor transmise de televiziunile locale. Au fost aduşi şi roboţi telecomandaţi care servesc la deminare. "Evaluăm tacticile, iar negociatorii noştri discută în acest moment cu bărbatul, pentru a încerca să ajungă la un deznodământ paşnic", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Un grup de poliţişti a încercat să pătrundă în imobil, dar a făcut cale întoasă, susţine televiziunea News Channel Bill Moore-Kilgannon, al cărei sediu este într-o clădire adiacentă. "N-au rămas foarte mult timp, poate trei sau patru minute, apoi au ieşit din nou", susţine televiziunea, subliniind că "în jurul clădirii prezenţa poliţiei este foarte puternică".

Martori oculari au spus că au auzit zgomotul înfundat al unei explozii de origine incertă. "Nu putem confirma dacă s-a tras", a avertizat Wuite.

Televiziunea CBC a anunţat că ar fi fost eliberat un ostatic, dar informaţia nu a putut fi confirmată. Ulterior, aceeaşi televiziune a spus că în jurul orei locale 15.00 (24.00, ora României) doar două persoane mai erau ostatice, celelalte, în jur de şapte sau nouă, fiind eliberate. Poliţia în continuare refuză să comunice numărul ostaticilor.

Persoana care a recurs la un asemenea act ar fi acţionat sub imperiul furiei, reproşând unui medic din serviciul guvernamental pentru ajutorul angajaţilor răniţi în cursul unor accidente de muncă că i-ar fi afectat ligamentele unui genunchi în timpul unei auscultaţii, a declarat pentru Edmonton Journal unul dintre vecinii bărbatului. "Era o fire instabilă", dar luna aceasta "a fost foarte turbulent şi foarte tensionat", a explicat vecinul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net