Lucian Mândruţă dă de pământ cu preoţii din România! Vezi ce acuze le aduce

30 mai 2014

Într-o postare pe contul de Facebook, Lucian Mândruţă şi-a expus punctul de veere vis-a-vis de preoţi. Jurnalistul susţine că preoţii în comparaţie cu medicii nu salvează vieţi.

,,Sunt 56000 de preoţi si 48000 de medici in Romania.

Cateva asemanari si deosebiri:

- preotii n-au salvat niciodata pe nimeni, insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa toata lumea ii injura.

- in fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, de tot. Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum.

- In ultimele doua decenii nu s-a facut nici un nou spital mare. In schimb s-au inchis multe mai mici. Numarul de biserici aproape s-a dublat.

- nu avem nici un mare centru de cercetare finantat la nivel european. In schimb finantam o catedrala a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.

- marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica chiar delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta.

In concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa muriti repede. Pentru deces cu zece popi, Romania e insa perfect pregatita. Sia-acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.

Asa sa ne ajute Crucea Rosie!", a scris Lucian pe reteaua de socializare.