Mami, m-ai luat înapoi ca să mă duci la cerşit?

În timp ce românii de etnie rromă sunt expulzaţi "pe bandă rulantă" din Franţa, micuţa Denisa Novacovici şi mama ei, Codruţa Novacovici, au luat calea Parisului. Trăind în sărăcie, mama a decis că în Franţa bebeluşul ar putea avea o viaţă mai bună.

A mers la poliţie unde i-a informat pe oamenii legii de planurile ei. Poliţiştii i-au recomandat femeii să nu plece, mai ales în contextul în care tot mai mulţi români sunt expulzaţi, dar femeia refuzat să îi asculte.

În urmă cu o săptămână, mama Denisei Novacovici a cumpărat un bilet de autocar şi dusă a fost. Bunica a rămas în urmă, în comuna Giulvăz, unde trebuie să aibă grijă de ceilalţi nepoţi. Le găteşte ce poate, iar micuţii se joacă în noroiul din faţa casei cu peturi goale şi nisip.

"Denisa o să aibă viaţă bună la Paris, lângă mama ei. Fiica mea sigur nu s-a dus la cerşit. S-a dus să muncească cinstit, cu ziua. Dacă ar fi rămas acasă, aici în România, am fi trăit şi mai greu. Eu trebuie să am grijă de doi nepoţei. Trăim din 400 de lei. Acolo, în Franţa, fata câştigă şi 50 de euro pe zi", spune Maria, bunica Denisei Novacovici.

Denisa - telenovelă cu răpiri şi căutări prin Europa

În octombrie 2009, Denisa Novacovici a fost furată din Spitalul de Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara. Răpitoarea a fost o doctoriţă din Elveţia, de origine română, venită la noi în ţară într-un schimb de experienţă.

Doctoriţa a fost ajutată de mai multe persoane. Răpitorii au tăiat plasa de la gardul ce înconjura clădirea şi, apoi, au forţat uşa de intrare din spatele clădirii, pentru a intra în spital.

Răpitorii au lăsat un bileţel în care scria: „Iau fata la neamul meu. Nu vreau să o văd precum pe cei opt copii care se află în morga Spitalului Ţurcanu". Poliţiştii români au identificat locaţia Denisei Novacovici la câteva luni de la dispariţie.

Pentru că între România şi Elveţia nu există un protocol de extrădare, a durat câteva luni până când micuţa a putut fi readusă la familie. Cheltuielile aducerii fetiţei au fost suportată de statul român.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg