Mănâncă din pisoare! Ultima fiţă în centrul Londrei: o veche toaletă s-a transformat în restaurant de lux
A fost nevoie de nu mai puţin de 100.000 de lire sterline (500.000 de lei) pentru a transforma o toaletă publică victoriană într-un local de lux. Culmea, pisoarele sunt acum mese de pe care clienţii înfulecă sandvişuri realizate de un “chef” de notorietate internaţională.
Restaurantul "Attendant" se află la demisolul unei clădiri vechi de aproape 200 de ani de pe Foley Street, din vestul Londrei. Deşi a păstrat din aerul de toaletă publică, înzestrată cu pisoare din porţelan datând din 1890, localul nu este deloc accesibil publicului larg.
Şi asta pentru că un banal sandviş creat de un bucătar care are în palmares o stea Michelin poate costa 20 de lire sterline (100 de lei) şi poate ajunge la 50 de lire sterline (250 de lei). O bere ajunge la 6 lire sterline (30 de lei) şi o cafea cu lapte şi bourbon aproape 10 lire sterline (50 de lei).
Proprietarul Peter Tomlinson a declarat, într-un interviu acordat BBC, că localul lui "este cel mai curat din Londra. Asta în ciuda faptului că în urmă cu mai puţin de doi ani lumea venea aici să îşi facă nevoile".
Taipei. Restaurantul Marton Theme, din Kaohsiung, lângă Taipei, a devenit de notorietate internaţională în doar doi ani de existenţă. Clienţii stau pe toalete şi mănâncă din WC.
Beijing. Mult mai creativi, bucătarii chinezi au preluat ideea restaurantului din Taiwan şi au avut grijă ca mâncarea servită în bideuri, pisoare şi WC-uri să dea impresia că ar fi... caca.