Mare lider terorist pakistanez capturat de o puştoaică din India

Ultima actualizare:

Rukhsana Kausar, 21 de ani, se afla cu părinţii şi fratele acasă în statul controlat de India - Jammu and Kashmir, când trei bărbaţi înarmaţi, suspectaţi că ar fi militanţi pakistanezi, au pătruns cu forţa în interior şi au cerut mâncare şi găzduire peste noapte.

Casa fermierului se află în Shahdra Sharief, districtul Rajouri, la circa 30 de kilometri distanţă de linia de demarcaţie dintre trupele indiene şi cele pakistaneze. Ea are în apropiere păduri în care se ştie că se ascund luptători din gruparea Lashkar-e-Taiba, care a comis atacul terorist de la Mumbai din noiembrie. Militanţii cer adesea mâncare şi găzduire în satele din apropiere.

Când au intrat cu forţa în casa lui Kausar, tatăl Noor Mohammad a refuzat să se supună şi a fost atacat. Fiica s-a ascuns sub un pat, însă a ieşit când l-a auzit pe acesta plângând sub loviturile celor trei. Potrivit poliţiei, ea s-a îndreptat către unul dintre bărbaţi şi l-a lovit cu un topor.

Fiind căzut la pământ, tânăra i-a luat automatul AK-47 şi l-a omorât. Ea a tras şi asupra unui alt militant care încerca să fugă, rănindu-l.

Poliţia a lăudat actul de curaj al tinerei şi au propus-o pentru un premiu special al preşedintelui. Ea ar putea să primească, de asemenea, circa 5.000 de euro dacă se confirmă că teroristul ucis este Uzafa Shah, un lider pakistanez activ în zonă în ultimii patru ani.

Un responsabil local a explicat că reacţia tinerei a fost un 'şoc dur' pentru militanţi.

"În mod normal sunt trataţi regeşte, aşa că a fost complet pe neaşteptate", a indicat el.

Rukhsana Kausar a povestit la rândul său că nu a mai tras niciodată cu o armă automată, însă a văzut în filme cum se procedează, şi că nu a putut să stea să vadă cum tatăl său este batjocorit.

"Nu am putut să suport umilirea tatălui meu. Dacă nu l-aş ucis, ne-ar fi omorât pe toţi", a adăugat ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
hannah rose papusi jpg
imelda marcos jpg
vreme ploi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net