Megascandal la Eurovision! Luminiţa Anghel: «Nota 0 a fost singurul mod ca să scape de mine»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandal de proporţii în finala Eurovision. Luminiţa Anghel a ratat şansa de a merge mai departe în concurs, în Suedia, din cauza unui jurat apărut pe ultima sută de metri: Ştefan Naftanailă. Omul de radio a punctact-o pe solista de notorietate cu nota zero, iar lui Cezar Ouatu i-a oferit punctajul maxim, 12 puncte.

Finala de sâmbătă seara a concursului naţional Eurovision s-a desfăşurat în linişte, la începutul serii. Pe scenă au urcat cei 12 concurenţi, plini de emoţii şi cu speranţe mari pentru calificarea în semifinala de la Malmo din Suedia, însă rezultatele televotingului şi punctajul oferit de juraţi au încins spiritele în camera verde. Cea mai nemulţumită de rezultate a fost Luminiţa Anghel.

Deşi majoritatea o vedea câştigătoare, iată că unul dintre cei şapte juraţi i-a spulberat visul artistei. Juriul selecţiei naţionale Eurovision a fost format din George Natsis (preşedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cârcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Mihai Ogăşanu şi realizatorul Radio România, Ştefan Naftanailă, cel care a fost adus în locul juratei Dana Dorian, pe ultima sută de metri. Acesta din urmă a punctat cu nota zero piesa „Unique" interpretată de Luminiţa. Votul lui Naftanailă a clasat-o abia pe locul al treiela.

La afişarea rezultatelor finale, Luminiţa Anghel a luat foc şi a spus că a fost sabotată intenţionat, doar pentru ca Cezar Ouatu să meargă în locul ei mai departe. „M-am aşteptat să poată câştiga şi Cezar, bătălia era între mine şi el, fără lipsă de modestie. Dar mi se pare aberant ca un jurat ca Naftanailă să considere că sunt un artist de nota zero, având în vedere că în 2005 am fost pe locul 3 la Kiev. Să nu ai respect pentru munca omului, pentru un artist de live şi să-l notez cu nimic...", ne-a spus Luminiţa Anghel.

Totodată solista a spus că juratul a mizat pe Ouatu făcându-i ei o mare nedreptate. „Probabul că-şi dorea să plece Cezar şi era singurul mod să scape de mine. Sunt dezamăgită. Am pierdut pe mâna unui jurat care a vrut să scape de mine. Îi transmit că ar putea să-i fie ruşine pentru nota nesimţită pe care mi-a dat-o. Putea să-mi dea 3, 4, dar nu 0!", a adăugat indignată marea perdantă. Controversatul jurat a făcut o singură declaraţie despre cum a votat: „Am ţinut cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

Gabi Cotabiţă: «Luminiţa n-ar fi câştigat oricum»

Gabi Cotabiţă a reacţionat și el pe marginea scandalului. „Piesa Luminiţei Anghel a pierdut nu pentru că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat nici un punct, ci pentru că a fost pe locul 3 la public! Un calcul matematic simplu şi cunoaşterea regulamentului concursului ne arată că, chiar şi în situaţia în care ea s-ar fi clasat pe locul I la votul juriului şi ar fi fost astfel la egalitate perfectă cu Cezar, acesta din urmă ar fi mers mai departe, pentru că avea nota mai mare la votul publicului!".

Deşi se declară mulţumit de rezultat, Mihai Trăistariu e şocat de ce a păţit Luminiţa Anghel. „M-am supărat pentru că a luat o notă de 0. Nu e normal, pentru vocea, pentru piesa şi pentru prezenţa ei. A fost nefiresc", a declarat solistul, pentru Mediafax. Angela Gheorghiu e foarte fericită pentru Cezar. „Dintotdeauna am crezut în tine şi sunt admiratoarea ta numărul 1! Publicul şi marii profesionişti au opinia mea! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi!", a scris Angela, pe Facebook.

Cezar Ouatu este VOCEA care va reprezenta România la Eurovision

Cezar Florin Ouatu are 33 de ani şi este originar din Ploieşti. Vocea sa i-a adus numeroase satisfacţii, fiind considerat pe plan internaţional unul dintre cei mai valoroşi contratenori din generaţia sa.

Timbrul său special i-a atras şi supranumele, „The Voice", cu care fanii l-au botezat. Necunoscut pentru publicul din România, Cezar Ouatu este celebru în Italia, acolo unde locuieşte de la 20 de ani. După ce a terminat cursurile liceului „Carmen Sylva" din Ploieşti, artistul a fost admis la Conservatorul din Milano, pe care l-a absolvit cu nota maximă.

În cariera sa a cântat pe cele mai mari scene ale lumii şi a câştigat numeroase premii internaţionale. De curând, a decis că este momentul să intre pe piaţa muzicală, abordând genul pop-opera. Anul 2013 se anunţă foarte încărcat pentru Cezar. În afară de participarea în etapa internaţională a Eurovisionului, Cezar are în plan colaborări cu Andrea Bocelli, Angela Gheorghiu şi Smiley.

image
image
image
image
image
image
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
femeie jpg
Nivel scăzut de serotonină simptome jpeg
Rugăciune cu biblia. Foto Daniel Guță
Tineri telefon FOTO Shutterstock jpg
tineri disparuti mexic jpg