Mica Sirenă din Copenhaga îşi acoperă nasul în semn de protest

Reţeaua RSN şi partenerii săi internaţionali - europeni, ruşi şi americani - din cadrul campaniei "Don"t nuke the climate!" au organizat o acţiune simbolică menită să denunţe tentativele care, în opinia lor, "se folosesc de criza climatică" pentru a promova industria nucleară.

"Energia nucleară afectează lupta împotriva schimbării climatice şi maschează adevăratele soluţii", susţin protestatarii.

Energia nucleară este frecvent prezentată ca având emisii scăzute de CO2, unul dintre principalele gaze cu efect de seră. Cei care se opun utilizării acestui tip de energie susţin, pe de altă parte, că costurile sunt mari şi infrastructurile masive, o centrală atomică fiind construită în medie în zece ani.

"A recurge la energia atomică în această luptă ar fi deci cu totul contraproductiv, pe lângă faptul că este periculos", scrie RSN într-un comunicat.

Campania "Don"t nuke the climate" este susţinută de peste 350 de organizaţii din 45 de ţări, potrivit promotorilor săi, care dau asigurări că 50.000 de persoane le-au semnat petiţia.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
cub dinu maxer fiul png
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg