Miresele crizei scapă ieftin la nuntă
Dacă în 2009, pentru o nuntă modestă cu aproximativ 150 de invitaţi, tinerii căsătoriţi scoteau din buzunar până la 8.000 de euro, în 2010 preţul a scăzut la 5.500 de euro.
Reducerea a apărut atât la firmele care se ocupă cu organizarea de evenimente, cât şi la restaurante şi este justificată de valul crizei care a lovit toate domeniile de afaceri.
Lavinia Matei este o tânără care se pregăteşte de nuntă încă de pe acum, cu toate că ziua cea mare va fi marcată în calendar abia la sfârşitul lunii septembrie 2010.
Ea spune că umblătura e mare şi presupune o serie întreagă de chletuieli. Partea bună este însă că la fiecare pas intervine negocierea.
„Atât la închirierea sălilor, a restaurantelor, la comandarea meniurilor, cât şi la formaţiile de lăutari au scăzut tarifele, din cauza crizei.
În vara lui 2009, meniul la un restaurant ajungea la 200 de lei, pe când un meniu în 2010 îl poţi cumpăra şi cu 130 de lei, la un restaurant elegant