Monica Davidescu a renunţat treptat la carne, în doi ani
În urmă cu 11 ani, actriţa Monica Davidescu a luat una dintre cele mai importante decizii din viaţa ei. Aceasta a hotărât să devină ovo-lacto- vegetarianăe.
„Renunţarea mea la carne a fost făcută treptat. Mai întâi am scos din meniul meu carnea de porc, apoi mezelurile, carnea de vită şi, în final, pe cea de pasăre. A durat doi ani până când am eliminat carnea de tot", a povestit vedeta.
Monica a ales să mănânce ouă, lapte, brânză, seminţe şi nu trece nici o zi în care să nu consume fructe şi legume. Unul dintre alimentele care nu lipseşte din meniul ei zilnic este supa cremă de legume.
„Mi se pare mai sănătos pentru corp acest stil de viaţă. Supa cremă de legume e nelipsită din alimentaţia mea", a spus aceasta. De când e vegetariană, actriţa a simţit şi o îmbunătăţire a sănătăţii sale. „Starea mea de sănătate s-a îmbunătăţit după ce am renunţat la carne", a declarat vedeta.
Ingrediente: morcovi, ceapă, păstârnac, rădăcină de ţelină, ardei gras roşu, roşii, leuştean, sare şi piper.
Mod de preparare: Se taie legumele în bucăţi protivite, iar roşiile se curăţă de pieliţă, apoi se pun împreună la fiert. Se adaugă puţin ulei, sare şi piper după gust. Când toate ingredientele sunt fierte, se scot într-un castron şi se pasează cu blenderul. Treptat se adaugă câte un polonic din zeamă în care au fiert legumele până când se obţine o consistenţă cremoasă.
Sore a înlocuit carnea cu creveţii
Paula Chirilă a ales o alimentaţie sănătoasă
Mihai Trăistariu a renunţat la carne de o lună şi jumătate