Nasty prezintă «furia roşie»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ceea ce se ştia de mai mult timp a devenit oficial ieri. „Tricolorii" nu mai emană „febra galbenă" care pe vremea lui Hagi adormea adversarii, ci au devenit „furia roşie", sperând să revigoreze rezultatele naţionalei.

Trecerea de la galben la roşu a stârnit destule comentarii, ba chiar şi proteste în lumea fotbalului. Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a ajuns până acolo încât i-a dat un mesaj lui Ionuţ Lupescu în care i-a reproşat acestuia că apropie naţionala de Dinamo prin culoarea roşie.

Conducerea FRF a mers însă înainte şi n-a ţinut cont de nimic, prezentând ieri, la AFI Cotroceni, echipamentul pe care jucătorii îl vor purta în campania de calificare pentru Euro 2012. Ca fotomodel a fost ales Ilie Năstase, unul dintre primii oameni din lume care a făcut reclamă firmei Adidas, cea care produce şi echipamentul României.

La aproape 64 de ani, Ilie a apărut în scenă flancat de două blonde cu forme apetisante, chiar sub privirile soţiei sale, Amalia, organizatoarea evenimentului. El n-a vorbit prea mult, dar a dat dovadă de acelaşi umor spunând că ar fi dispus şi să doarmă în acest echipament doar pentru ca echipa naţională să se califice.

Citeşte şi:Amalia şi Ilie Năstase, divorţ de 7 milioane de euro«Amalia e înnebunită după bani!»Amalia,

cuplată cu asociatul de la firmă?Amalia

vrea jumătate din averea lui Ilie Năstase

Apoi s-a aşezat cuminte între jucători rotindu-şi din când în când verigheta pe care încă o ţine pe mână. Explicaţia oficială a alegerii acestei culori pentru echipament a dat-o directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

„Am vrut să schimbăm galbenul ca să scăpăm de ghinion. Naţionala a mai jucat în roşu ani de zile şi nu văd care e problema. Poate o să ajungem şi noi ca Spania în acest fel", a spus Lupescu.

De altfel, asemănarea din tricoul României şi cel al Spaniei este izbitoare, diferenţa fiind făcută de linia gulerului şi de emblemele celor două federaţii. „Totuşi, să nu vă aşteptaţi să jucăm precum Spania", a mai calmat spiritele selecţionerul Răzvan Lucescu, care a ţinut să precizeze că între cele două naţionale este totuşi o diferenţă mare valorică.

După şapte ani în care a purtat fie echipament galben, fie alb, România se va îmbrăca din nou în roşu miercuri seară la Timişoara, în amicalul cu Israel, programat de la ora 20.45. Ultima dată când tricolorii au jucat în roşu a fost pe 11 octombrie 2003, la partida cu Japonia, terminată 1-1 pe stadionul Dinamo.

Pe aceeaşi temă:Revine tricoul cu ghinion!

Aşa a jucat naţionala

1922 - 1955: tricou roşu, şort albastru

1955 - 1981: tricou galben, şort albastru

1982 - 1986: tricou roşu, şort roşu

1986 - 1990: tricou galben, şort albastru

1991 - 2009: tricou galben, şort galben

2010 - ?: tricou roşu, şort roşu

160 de lei costă o replică

Replici ale tricourilor originale pe care le vor purta tricolorii au fost puse deja în vânzare la reprezentanţele Adidas din Capitală, la preţul de 160 de lei.

Portarul Dani Coman şi mijlocaşul Cristi Tănase au schimbat culoarea la echipamentul primei reprezentative

simeon stalpnicul png

Experţii au demonstrat că roşul e mai norocos

Un studiu făcut de o echipă mixtă de la două universităţi britanice, Pymouth şi Durham, a scos recent la iveală o nouă teorie, legată de culoarea echipamentului purtat de echipele din fotbalul internaţional.

simeon stalpnicul png

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că echipele ce evoluează pe teren propriu, în echipament de culoare roşie, au mai mult succes, comparativ cu cele care joacă în portocaliu sau galben.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net