2.000 de oameni au mâncat din mămăliga asta!
O mămăligă de peste 400 kg cu brânză, caşcaval şi jumări a fost gătită, duminică, la Campionatul internaţional de gătit în aer liber din Cluj-Napoca.
Zece bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj au muncit la preparatul care a fost împărţit în 2.000 de porţii şi servit gratuit.
„Am folosit 50 kg făină de mălai, 30 kg brânză de burduf, 30 kg caşcaval şi 10 kg de jumări, făcute după o reţetă proprie", a spus Gheorghe Vişan, directorul cantinei din cadrul primăriei.
La concursul de gătit au participat cele mai bune echipe de bucătari din Finlanda, Coreea, Uruguay, Cipru care şi-au etalat cele mai bune reţete.
Show-ul gastronomic a fost împărţit în două categorii: preparate din carne la grătar sau la cazan, sau preparate de patiserie.
După ce au mâncat din mămăliga gigant, oamenii s-au cinstit cu câte un păhărel de ţuică.