2.000 de poliţişti te controlează în trafic de Sărbători

Ultima actualizare:

    Cei mai mulţi  poliţişti acţionează  pe drumurile care  leagă Capitala de  staţiunile montane (Foto: Sever Gheorghe)
Cei mai mulţi poliţişti acţionează pe drumurile care leagă Capitala de staţiunile montane (Foto: Sever Gheorghe)

Pleci la drum? Verifică dacă eşti în regulă cu documentele! Poliţiştii stau cu ochii pe şoferi şi îi verifică în trafic dacă au rovinietă, asigurare obligatorie şi inspecţia tehnică periodică valabilă. Începând de ieri şi până după Crăciun, pe străzile ţării au fost scoşi aproape 2.000 de agenţi de circulaţie.

Crezi că dacă nu sunt camere de supraveghere pentru rovinietă în drumul tău scapi de amendă? Nici o şansă! În această perioadă, poliţiştii au ordin să urmărească şoferii în trafic şi să-i amendeze.

Controlează inclusiv dacă aceştia au RCA şi ITP valabile. Îţi iau numărul maşinii în timpul mersului, îl verifică şi te opresc doar dacă eşti în neregulă. De ieri şi până pe 26 decembrie, au fost scoşi pe străzi 1.872 de agenţi de circulaţie, care stau, în principal, pe sectoarele de drum care leagă Capitala de staţiunile montane, cu precădere pe DN1, DN2 şi DN6.

Pe lângă documente, oamenii legii controlează dacă maşinile sunt echipate cu anvelope de iarnă omologate, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante. Amenzile sunt usturătoare!

Cine circulă cu ITP expirat plăteşte între 630 şi 2.000 de lei şi rămâne fără talon. Primeşte o dovadă de circulaţie de 15 zile, timp în care este obligat să meargă la RAR ca să intre în legalitate. În cazul şoferilor descoperiţi în trafic că nu au RCA, amenda este fixă, de 1.000 de lei. În plus, li se suspendă talonul şi li se reţin plăcuţele de înmatriculare. Astfel că sunt nevoiţi să plece cu maşina pe platformă.

Amenda pentru lipsa rovinietei este între 250 de lei şi 3.000 de lei, în funcţie de categoria maşinii, iar pentru neechiparea autoturismului cu anvelope de iarnă, între 2.500 şi 4.000 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net