2.500 de lei pentru p─ârin╚Ťii care stau acas─â cu copiii afla╚Ťi ├«n online

29 septembrie 2021
image
P─ârin╚Ťii cu venituri mari sunt dezavantaja╚Ťi deoarece suma maxim─â pe care o pot primi este de 2.500 de lei

Indemniza╚Ťia ╚Öi concediul de la stat pentru p─ârin╚Ťii care sunt nevoi╚Ťi s─â stea acas─â cu copiii afla╚Ťi ├«n ╚Öcoala online vor fi analizate ├«n ╚Öedin╚Ťa de Guvern de miercuri. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declara zilele trecute c─â p─ârin╚Ťii vor primi 75% din venitul mediu brut c─â condi╚Ťia s─â nu fie ├«n telemunc─â.

├Än ╚Öedin╚Ťa de Guvern de azi se va prezenta ÔÇ×├«n prim─â lectur─âÔÇŁ Ordonan╚Ťa de urgen╚Ť─â prin care se reia sprijinul pentru p─ârin╚Ťii nevoi╚Ťi s─â stea acas─â cu copiii ce desf─â╚Öoar─â cursuri online.ÔÇ× Este aceea╚Öi formul─â ca ├«n perioada st─ârii de urgen╚Ť─â: 75% din venitul mediu brut, dar nu mai mult de 2.500 de lei, cu condi╚Ťia ca p─ârin╚Ťii s─â nu fie ├«n telemunc─âÔÇŁ, a spus Raluca Turcan s─âpt─âm├óna trecut─â. 

Florin C├«╚Ťu: ÔÇ×M─âsurile exist─â, sunt cele de anul trecutÔÇŁ

Declara╚Ťia ministrului muncii vine dup─â ce premierul Florin C├«╚Ťu a anun╚Ťat ╚Öi el c─â ÔÇ×dac─â mergem ├«n aceast─â direc╚Ťie ╚Öi vor fi ╚Öcoli sau clase ├«nchise, iar elevii ar trebui s─â stea acas─â, aveam o m─âsur─â pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a sus╚Ťine financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parc─â era. Vom reveni cu aceast─â m─âsur─â pe perioada ├«n care p─ârin╚Ťii ar trebui s─â stea acas─â cu copiii, dac─â se ├«nchide ╚Öcoala pe motiv de COVID. M─âsurile exist─â, le-am folosit ╚Öi anul trecut, le folosim ╚Öi anul acesta, resurse bugetare exist─âÔÇŁ. 

M─âsura prin care se acordau zilele libere p─ârin╚Ťilor care au copii la cre╚Ö─â, gr─âdini╚Ť─â sau la ╚Öcoal─â, cu v├órsta de p├ón─â la 12 ani, ├«n cazul ├«n care cursurile cu prezen╚Ťa fizic─â erau suspendate, a fost valabil─â doar p├ón─â la data de 30 iunie 2021, scrie edupedu.ro.

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub marioara man gheorghe png
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg