340 de lei pentru fiecare copil al pădurarului ucis. Hai, să-i ajutăm!

Ultima actualizare:

    Familia lui Liviu Pop, pădurarul omorât în codrul Maramureşului în 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginatFOTO: adevarul.ro
Familia lui Liviu Pop, pădurarul omorât în codrul Maramureşului în 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginatFOTO: adevarul.ro

Liviu Pop, un pădurar tânăr, a fost ucis pe 16 octombrie, în timp ce se afla la serviciu. Nu apucase să își termine casa unde îl așteaptă și astăzi mama, soția și cele trei fetițe. A venit decizia pentru pensia de urmaș: 340 de lei pentru fiecare copil. Hai, să-i ajutăm!

Familia lui Liviu Pop (37 ani), pădurarul omorât în codrul Maramureşului în 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginat. Recent, aceasta a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe. Halucinant este motivul decesului trecut de autorităţi pe acest act - „boală obişnuită“, scrie adevarul.ro.

În urmă cu câteva zile, familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe minore ale acestuia, două gemene de 1 an şi două luni şi o fetiţă de 5 ani. Fiecare dintre ele va primi de la stat suma de 340 de lei pe lună, un venit mic pentru o familie care a rămas fără cel mai important sprijin.

„Pe decizie scrie 340 de lei şi când am sunat mi s-a spus că va fi 700 de lei. Dar nu ştiu. Pe decizie scrie clar 340 de lei. Decizia poate fi contestată în 45 de zile. Nu ştim nimic de la Bucureşti (n.r. - Parchetul General). Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Din presă am aflat că ancheta a fost preluată de Bucureşti”, a spus Anamaria Pop, soţia pădurarului care a apărat codrul cu propria sa viaţă, scrie adevarul.ro.

Boală obişnuită, cauza decesului pe decizia pentru pensie de urmaş   Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş au trecut pe decizia pensiei de urmaş faptul că Liviu Pop a murit din cauza unei „boli obişnuite“.

Un lucru strigător la cer, având în vedere că certificatul medico-legal precizează clar că pădurarul şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii interne prin plagă toracică împuşcată.

”Nu are nici o relevanţă întrucât cauza decesului nu afectează cuantumul pensiei de urmaş. Aşa este pe formularul nostru, indiferent de cauza decesului. Pe decizia de pensie de urmaş este trecută suma de 340 de lei şi a fost stabilită în funcţie de contribuţie, conform contractului de muncă, dar copiii vor primi fiecare 704 lei, indemnizaţia minimă socială, diferenţa fiind suportată din bugetul de stat”, a declarat pentru „Adevărul“ Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

Campanie umanitară pentru familia lui Liviu Pop

În casa familiei Pop astăzi locuiesc cinci suflete, toate femei. Este vorba despre soţia pădurarului, mama acestuia, rămasă văduvă cu cinci luni înaintea decesului lui Liviu, şi cele trei fetiţe.

Locuinţa nu este încă terminată, iar din momentul în care tragedia a lovit familia pentru cele cinci suflete este tot mai greu să trăiască cu speranţa unui viitor mai bun.

Anamaria Pop nu a cerut niciodată ceva anume pentru familia ei, a vrut doar să se facă dreptate şi cei vinovaţi de moartea soţului său să plătească pentru faptele lor.

Cunoscând situaţia, liderul Federaţiei Sindicatelor Silva, Silviu Geană, a lansat un apel umanitar pentru familia lui Liviu Pop.

Cei care doresc să ajute familia pădurarului omorât în munţii Maramureşului pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuş pe numele soţiei acestuia, Anamaria Pop.

De asemenea, cunoscutul bucătar Vasile Hotca va organiza duminică, 8 decembrie, un eveniment caritabil. Acesta va avea loc cu începere de la ora 15.00 în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

Citește și:

Ultima discuţie dintre pădurarul ucis şi soţia sa

Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în Maramureș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net