39 de persoane din Constanța, amendate pentru că au participat la o slujbă la biserică, fără a purta mască

25 noiembrie 2020
article img
Foto Pixabay.com

Treizeci şi nouă de persoane au fost amendate, miercuri, de poliţişti pentru că au participat la o slujbă religioasă la o biserică din municipiul Constanţa, fără a purta mască de protecţie sau a respecta regulile de distanţare fizică. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, miercuri, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară.

Acolo au ajuns poliţiştii şi jandarmii constănţeni, care au constatat că faptele sesizate se confirmă. Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei.

La această biserică, slujba religioasă era oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, potrivit news.ro.