6 sfaturi ca să-ţi protejezi vara aparatele electronice

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vara poate fi un duşman pentru gadget-uri, temperaturile ridicate afectând bateria, iar razele soarelui display-ul. Iar asta nu e tot. Pentru că vara aparatura electronică este ameninţată de praf, nisip şi apă. Uite cum să îţi protejezi telefonul, MP3-ul şi laptopul ca să le prelungeşti viaţa!

Fereşte telefonul de apă!

Mergi la piscină, la ştrand sau la mare. Evident, telefonul este accesoriul de care nu te poţi despărţi. Însă, nu realizezi că s-ar putea să rămâi fără el dacă îl scapi, cumva, în apă.

Ca să-l protejezi, este indicat să cumperi o husă specială. Modele vei găsi pentru orice tip de telefon pe site-uri de specialitate. Mai mult, husele impermeabile îţi permit să intri cu telefonul în apă.

Razele soarelui afectează display-ul

Atât în cazul telefoanelor mobile, cât şi în cazul altor gadget-uri cu display, razele directe ale soarelui sunt periculoase.

Este indicat să ţii telefonul, MP3-ul, tableta sau laptopul la umbră atunci când te afli la iarbă verde, la picnic sau pe plajă.

O husă normală din material textil le va proteja de razele ultraviolete care, altfel, ar decolora ecranul.

Nu uita mobilul sau laptop-ul în maşină!

Vara, în maşină, temperaturile pot fi foarte ridicate peste zi, mai ales dacă autoturismul tău nu este parcat la umbră. Căldura excesivă îţi va „mânca" bateria.

Nu contează că aparatul tău este protejat de husă! Ia telefonul sau tableta cu tine oriunde mergi! De asemenea, nu pune telefonul mobil pe aparatură electrică sau electronică care se află în funcţiune deoarece căldura degajată te poate lăsa fară baterie când ţi-e lumea mai dragă. Dacă telefonul este supraîncălzit, lasă-l să se răcească gradual, nu-l pune direct la rece!

Atenţie la şocurile de temperatură!

În cameră este răcoare, afară temperaturile trec de 30 de grade. Este indicat să nu supui telefonul sau laptop-ul şocurilor termice. Dacă vii de afară, nu intra cu ele într-o încăpere unde sunt 17 grade - la această temperatură sunt setate unele dintre aparatele de aer condiţionat. Lasă-le într-o cameră "tampon" să se adapteze.

Nu ţine mobilul în buzunare

Vara purtăm pantaloni scurţi, bermude, rochiţe iar, de multe ori, mobilul şi MP3-ul sunt ţinute în buzunare. Total greşit pentru că aparatura este, astfel, expusă loviturilor. Au existat multe cazuri în care cei ce purtau telefoanele mobile în buzunarul din faţă al pantalonilor au rămas fără ele pentru că le-au spart lovindu-le de barele de acces de la metrou.

Atenţie la praf şi nisip!

Mergi la mare şi iei telefonul cu tine pe plajă? Dacă nu e protejat cu o husă specială se va defecta din cauza nisipului. Cumpără o husă şi ţine telefonul în geantă. Atenţie şi la praf, dar şi la alte impurităţi! Asta e valabil pentru orice aparat electronic. Laptopul şi tableta trebuie să fie protejate de huse originale. Însă, chiar şi aşa, nu este recomandat să le iei cu tine la plajă.

Uite ce produse găseşti în magazine

Pe piaţă există foarte multe produse care te vor ajuta să ai grijă de gadget-urile tale atunci când mergi la mare, la piscină sau ieşi la iarbă verde. Este vorba despre huse speciale care-ţi protejează telefonul de apă sau laptop-ul de şocuri, praf sau de nisip.

Cum se încarcă corect bateria telefonului mobil?

Ţi se descarcă telefonul când ţi-e lumea mai dragă? S-ar putea ca, de-a lungul timpului, să nu-l fi încărcat corect! Jurnaliştii de la jurnalul.ro ne dau câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmăm întocmai atunci când punem mobilul la încărcat. Iată ce trebuie să faci!

În loc să fie complet descărcate de fiecare dată, se pare că bateriile funcţioneaza mai bine dacă se descarcă partial, iar apoi sunt încărcate iarăşi parţial.

Nu încărca bateria 100%. Se pare ca bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate 100%, ba chiar nu e deloc recomandat. Intervalul ideal e 40 - 80%. Aşa că încercaţi să folosiţi acest interval pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei.

Deşi aceste baterii nu trebuie descărcate complet regulat, majoritatea bateriilor "smart" îţi spun cât mai au până la descărcarea completă. Această funcţie poate fi dată peste cap de către descărcările parţiale, aşa că producătorii recomandă o descărcare completă o dată pe lună pentru a permite recalibrarea funcţiei.

Păstrează bateria rece. Cel mai mare inamic al bateriilor de tip litiu-ion este căldura. Bateriile smartphone-urile se vor degrada cel mai repede atunci când sunt expuse unor temperaturi ridicate, fie că telefoanele sunt utilizate sau nu. La 25 de grade Celsius, bateria îşi pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius procentul se ridică la 35%.

Opreşte aplicaţiile care consumă bateria.

image
image
image
image
image
image
tarif gigacalorie incalzire 1024x590 webp
Detector de metale (foto: Pexels)
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg