600 de milioane de lei a strâns statul din amenzi. Unde se vor duce banii

3 mai 2020
amenzi stare de urgenta jpeg

Suntem campioni la amenzi! ├Än perioada st─ârii de urgen╚Ť─â, nu mai pu╚Ťin de 300.000 de rom├óni au fost sanc╚Ťiona╚Ťi de oamenii legii pe motiv c─â nu au respectat ordonan╚Ťele militare ╚Öi au ie╚Öit din cas─â f─âr─â a avea un motiv ├«ntemeiat. Astfel c─â statul a str├óns 600 de milioane de lei din amenzi, bani care se vor duce la S─ân─âtate.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anun╚Ťat, ├«n cadrul unei emisiuni de televziune c─â rom├ónii s-au comportat responsabil at├ót de Pa╚Öte, c├ót ╚Öi de 1 Mai, ceea ce ├«nseamn─â c─â, ├«n preajma zilelor de 14-15 mai, Guvernul ar putea s─â aib─â o ÔÇ×perpectiv─â optimist─âÔÇŁ asupra restric╚Ťiilor care ar urm─â s─â fie luate ├«n combaterea r─âsp├óndirii coronavirsului.

"Data de 15 mai este un reper calendaristic. Se analizeaz─â de speciali╚Öti situa╚Ťia ╚Öi perspectiva dup─â 15 mai. Este foarte important cum ne comport─âm, pentru c─â, spre bucuria noastr─â, cet─â╚Ťenii au fost responsabili ├«n prevenirea r─âsp├óndirii coronavirusului. ├Än aceast─â not─â optimist─â, ╚Öi de Pa╚Öte, ╚Öi de 1 Mai, cet─â╚Ťenii au respectat Ordonan╚Ťele militare, ceea ce ├«nseamn─â c─â ├«n preajma zilelor de 14 - 15 mai o s─â avem o perspectiv─â optismit─â. Comitetul de urgen╚Ť─â decide dac─â trecem la stare de alert─â ├«n baza analizelorÔÇŁ, a spus demnitarul la Digi24.

Chiar ╚Öi a╚Öa, num─ârul amenzilor primite de rom├óni este suficient de mare. Nu mai pu╚Ťin de 300.000 de persoane au fost san╚Ťionate pentru c─â nu au respectat starea de urgen╚Ť─â, iar la stat ar trebui s─â pl─âtite peste 600 de milioane de lei.

Marcel Vela a anun╚Ťat c─â ├«n urma unei discu╚Ťii cu premierul Ludovic Orban s-a decis ca banii str├ón╚Öi s─â ajung─â la S─ân─âtate.

image
Marcel Vela spune c─â banii din amenzi vor pleca spre sistemul de S─ân─âtate

"M-am ├«nt├ólnit cu premierul Ludovic Orban s─âpt─âm├óna trecut─â la Ministerul Afacerilor Interne ┼či chiar am discutat despre o situa┼úie de acest gen, pozitiv─â ┼či ├«ntr-o perspectiv─â util─â, pentru a folosi ace┼čti bani doar c─âtre zona medical─â, c─âtre spitalele din Rom├ónia ┼či, evident, c─âtre situa┼úii ├«n care exist─â persoane vulnerabile. A┼čadar, aceste amenzi nu vor fi folosite ├«n alte scopuri - ele ├«n mod normal se duceau ┼či c─âtre administra┼úiile locale, c─â aici a fost ┼či un exces de zel uneori ├«nregistrat ┼či prezentat de c─âtre mass media la nivel local c├ónd s-au dat amenzi ┼či ├«ntr-un mod, s─â spunem exagerat, dar toat─â aceast─â cuantificare la sf├ór┼čitul lunii mai va fi analizat─â ┼či destina┼úia acestor sume, ca s─â ┼čtie to┼úi cei care au pl─âtit amenzile, banii lor se vor duce ├«n sistemul medical", a declarat Vela.

Amenzile pentru nerespectarea ordonan╚Ťelor militare sunt uria╚Öe┬á

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respect─â ordonan┼úele militare au crescut de pe 3 aprilie, acestea fiind cuprinse ├«ntre 2.000 de lei ┼či 20.000 de lei, fa┼ú─â de valorile ini┼úiale, cuprinse ├«ntre 100 ┼či 5.000 de lei.

├Än acela┼či timp, amenda minim─â pentru persoanele juridice care nu respect─â ordonan┼úele militare a crescut de la 1.000 de lei, c├ót era p├ón─â la 3 aprilie, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice r─âm├óne stabilit la 70.000 de lei.

Actul normativ permit contravenientului să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, o jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.

Cite╚Öte ╚Öi: 

https://www.click.ro/news/national/amenzi-de-11-milioane-de-euro-date-de-politisti-5-zile

https://www.click.ro/news/national/cum-poti-contesta-amenzile-legate-de-starea-de-urgenta-pasi-de-urmat

https://www.click.ro/news/national/asa-arata-noua-declaratie-cu-care-iesi-din-casa-modelul-fost-simplificat

oana zavoranu jpg
maria dragomiroiu
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg