7 locuri din casa ta unde se ascunde murdăria

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă ne întreabă cineva care este „paradisul microbilor" în casă noastră, cel mai probabil gândul ne va zbura către vasul de toaletă sau către găleata de gunoi. Greşit! Există locuri din casă ce strălucesc, dar pot fi purtătoare de microbi extrem de periculoşi. Iată care sunt acestea şi cum este bine să le cureţi.

Prosoapele din baie

Împarţi prosopul de la baie cu membrii familiei tale? Foarte rău! Riscul de infecţii transmise de la unul la altul este foarte mare. Corect ar fi ca fiecare să folosească prosopul lui.

Sfat. Schimbă prosoapele la două zile, iar pe cele folosite, spală-le cu detergent la minimum 40°C, şi lasă-le să se usuce în aer liber. Ulterior, ar fi ideal ca prosoapele să fie şi călcate.

Maşina de spălat

Maşina de spălat e o generoasă colecţie de microbi. Unul dintre motive este acela că folosim din ce în ce mai des la spălatul rufelor o temperatură mai scăzută. Ideal este ca rufele să fie spălate cu apă caldă, la minimum 60 de grade.

Sfat. Curăţă bine sertarul, sistemul de control al scurgerii, hubloul pe exterior şi pliul interior al garniturii de la uşă. Acolo este o adevărată crescătorie de bacterii şi microbi. La două săptămâni este bine să laşi maşina să meargă un ciclu de 15 sau 30 de minute, fără rufe, după ce pui în maşină 100 de mililitri de clor, special pentru maşinile de spălat.

simeon stalpnicul png

Bureţii şi mănuşa pentru duş

Ar fi bine să refuzi să vezi ce „menajerie" se dezvoltă aici, dacă cineva îţi propune o astfel de experienţă vizuală.

Sfat. Buretele de la bucătărie trebuie schimbat o dată la două-trei săptămâni. Buretele de baie trebuie spălat din când în când cu o soluţie de clor şi apă. Evident, şi acesta ar trebui înlocuit des cu unul nou.

Mopul şi găleata pentru spălat pe jos

Constituie un mediu foarte bun pentru dezvoltarea microbilor.

Sfat. Soluţia este ca mopul să fie dezinfectat cu apă fiartă şi clor o dată pe săptămână. Nu păstra apa folosită în găleată. Nu ţine mopul în apa folosită.

Frigiderul

Frigiderul se află în topul zece al celor mai murdare obiecte din casă. Ideal ar fi ca acesta să fie curăţat la interior în fiecare săptămână.

Alveolele pentru ouă, cutia de fructe şi zarzavaturi, rafturile au pe ele colecţii întregi de microbi. Temperatura scăzută nu ucide bacteriile.

Sfat. Curăţă-l temeinic măcar o dată pe lună, cu soluţii din bicarbonat şi oţet, iar cutia de zarzavat - în fiecare săptămână. Nu uita de tăviţa în care se scurge apa.

Scurgătorul de vase

Este locul ideal pentru bacterii şi mucegaiuri.

Sfat. Trebuie curăţat cu apă fierbinte şi detergent în fiecare săptămână. Poţi folosi o periuţă pentru a îndepărta depunerile, clor sau un alt antibacterian. Calcarul se îndepărtează cu o soluţie formată din apă şi oţet.

Patul

Împarţi acest loc minunat cu mii şi milioane de alte suflete. Vietăţi mici, mai mult sau mai puţin agresive: acarienii.

Sfat. Foloseşte materiale naturale pentru lenjerie, aspiră salteaua patului săptămânal şi, dacă îţi poţi permite, investeşte în pilote, perne şi saltele antialergice, care nu permit dezvoltarea microorganismelor.

Dacă poţi, lasă lenjeria la aerisit în fiecare zi sau măcar aeriseşte foarte bine dormitorul, zilnic, fie iarnă, fie vară. Schimbă lejeria în fiecare săptămână şi spală cearşafurile cu apă fierbinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sosoaca gif
image
image
image
image
image
image
bancnota cu Elipsa totala de Soare din 1999 FOTO casacumonede ro jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
bani jpg
Banner George Simion
Marele Bazar din Istanbul, un rai colorat al negoțului jpeg
1 mamaliga jpg jpeg
Drumul Taberei dupa ploaie FOTO Adevărul / Mihai Epure
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net