90 de angajaţi ”zburați” din Guvern

image
90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic OrbanFOTO: adevarul.ro

Aproximativ 90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic Orban, a anunţat şeful Cancelariei, Ionel Dancă. Aceast a explicat că este vorba despre funcţii care "au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD".

Se face curățenie în Palatul Victoria. Premierul Ludovic Orban a semnat zeci de eliberări din funție.

"Până în prezent cred că sunt aproximativ 90 de eliberări din funcţii a unor persoane care ocupau funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului României. Sunt funcţii numite politic şi în urma demiterii Guvernului Dăncilă este un gest absolut normal de eliberare a lor din funcţie pentru că nu reprezintă noua viziune a Guvernului şi noul program de guvernare al PNL, la care se adaugă motive legate de modul în care aceştia au înţeles să-şi exercite funcţiile respective. Sunt funcţii politice care evident la orice schimbare de guvern sunt supuse acestui regim, fie la cerere, fie la solicitarea premierului de eliberare din funcţie. Facem curăţenie după PSD în administraţia publică în ceea ce priveşte numirile politice", a afirmat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei executivului, citat de news.ro. 

Reprezentantul Guvernului a precizat că "multe dintre aceste funcţii au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD”, arătând că Guvernul liberal a promis că va "face curăţenie în această privinţă”. 

 Printre cei eliberaţi din funcţii se numără fostul ministru al muncii Olguţa Vasilescu, fiul fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu.

Citește și:

Totul despre premierul desemnat Ludovic Orban. Cum arată și cu ce se ocupă soția liberalului

Ludovic Orban e hotărât: «Cine e leneș va trebui să plece»

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
Ioana Stamatin vicepreședinte AEC FOTO FB AEC jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg