A apărut primul caz de gripă sezonieră confirmat în România în această toamnă

image
Medicii recomandă vaccinarea anuală împotriva virusului gripal sezonier

Primul caz de gripă cu virus gripal tip A din această toamnă a fost confirmat de către Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit INSP, și numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut față de săptămâna precedentă.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 51.730, adică cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

„Săptămâna 19 - 25 octombrie (S43/2020) - la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)'', precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Totodată, a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1, subliniază INSP. 

În săptămâna 19 - 25 octombrie au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S43/2019. Până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal 323.098 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
Ligia Deca Foto INQUAM Photos Octav Ganea
teambuilding JPG
image
image
image
image
spaga
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png