A făcut zacuscă din ciupercile uriaşe găsite pe deal. Rețeta este specială

image
Mariana Medrega şi ciupercile mari cât o farfurieFoto: Arhivă personală

Uimitor! Mariana Medrega, o fostă jurnalistă din Gorj, aflată acum la pensie, a cules de pe dealurile din apropierea locuinţei sale ciuperci uriaşe, cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri.

„Sunt ciuperci de câmp, dar eu nu am găsit niciodată atât de mari - cât o farfurie de friptură. În fiecare an caut ciuperci, dar este prima dată când culeg asemenea exemplare. Pălăriile ciupercilor erau atât de mari, încât nu intrau în găleată. Au fost cam şase atât de mari, iar restul - mai mici“, povesteşte Mariana, care locuieşte aproape de Târgu Jiu, în localitatea Polata.

Graţie acestei „recolte”, pensionara a obţinut 21 de borcane cu zacuscă, 20 de borcane cu bureţi pentru salată şi şapte borcane cu ciuperci la sare, pe care le va folosi la ciorbe şi la salate. 

Mariana dezvăluie, pentru adevarul.ro, şi reţeta folosită la delicioasa zacuscă. „Am folosit trei kilograme de ceapă tocată mărunt, un kilogram şi jumătate de morcov tocat mărunt şi cinci borcane mari cu roşii decojite şi fierte. Am adăugat cam opt kilograme de ciuperci tocate şi aproape un litru de ulei. Toată compoziţia se fierbe în ceaun, la foc de lemne. Am folosit pentru foc, la final, şi două crengi de brad verde, pentru ca zacusca să ia un gust aparte”, încheie gospodina din Polata.

Mai multe imagini, pe www.adevarul.ro

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
reghe corina caciuc jpeg
Rusia - mobilizare parțială FOTO Colaj Profimedia, AFP, Twitter
Tom Cruise Nicole Kidman profimedia 0560291933 jpg
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png