A murit pacientul cu arsuri grave, dus în Belgia după ce a fost plimbat la 3 spitale din România

Ultima actualizare:

    Bărbatul cu arsuri grave, care a fost transferat cu întârziere în Belgia a muritSursă foto: Arhivă Click!
Bărbatul cu arsuri grave, care a fost transferat cu întârziere în Belgia a muritSursă foto: Arhivă Click!

Bărbatul care a suferit arsuri grave în portul Constanța și a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit. Pacientul a fost internat în România în trei spitale. Locul la clinica din străinătate a fost găsit de familie, iar transferul a fost amânat două zile la rând, din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice.

Ministerul Sănătății a transmis că bărbatul în vârstă de 51 de ani a murit în cursul dimineții de luni, 15 februarie. Conform medicilor belgieni care i-au evaluat starea de sănătate bărbatul era infectat cu trei bacterii și o ciupercă atunci când a fost internat în spitalul din Belgia.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Primele analize au arătat că era infectat cu mai multe bacterii și o ciupercă. 18 zile a durat chinul său, timp în care a și fost operat, iar luni dimineață medicii au anunțat decesul.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net