A spart 1.000 de locuinţe! Povestea infractorului care a evadat folosind o foiţă de staniol


    Czika Laszlo, un infractor uns cu toate alifiile
Czika Laszlo, un infractor uns cu toate alifiile

Este unul dintre cei mai versaţi spărgători! Czika Laszlo a scăpat recent din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, fiind al şaselea evadat în ultimii doi ani. “E un tip foarte inteligent”, spun surse din rândul poliţiştilor despre omul care a comis o mie de spargeri în ultimii ani.

Spărgător extreme de abil şi de alunecos! Czika Laszlo a evadat din arestul IPJ Cluj pe 14 august, apoi a închis lacătul în urma lui şi, astfel, i-a întârziat pe poliţişti cu o oră. S-a ascuns, dar în ciuda precauţiilor fost prins, două zile mai târziu. Judecătoria Cluj dispusese pe 14 iunie începerea procesului în dosarul în care Czika Laszlo (45 de ani), originar din Sfântu Gheorghe, este acuzat de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Procurorii arată în rechizitoriu că doar în perioada ianuarie - februarie 2016, Czika, ajutat de un alt inculpat din dosar, Keresztes Jozsef, a spart 40 de locuinţe din Cluj-Napoca. Prejudiciul pentru aceste fapte este de circa 100.000 de lei.

În Top 3 spărgători

Surse din interiorul Poliţiei au dezvăluit că numărul spargerilor pe care le-a comis infractorul în toată ţara se ridică la aproape o mie, iar prejudiciul ar ajunge la circa două milioane de euro. Prinderea lui Czika a fost una dintre cele mai grele misiuni, întinzânu-se pe o perioadă de mai bine de un an şi angrenând un număr mare de poliţişti, susţin surse din cadrul anchetei. „Unul dintre ofiţerii care au lucrat la caz i-a spus lui Czika Laszlo că, având în vedere modul în care operează, este în Top 3 spărgători din ţară. El a răspuns, arogant, că îi <<bate>> oricând pe primii doi“, a povestit sursa citată.

Îşi studia victimele

Temutul spărgător îşi pregătea minuţios planul de operare, studiind configuraţia zonei şi a imobilului cel puţin cu o zi înainte, se arată în rechizitoriu. În anumite cazuri, infractorul cunoştea programul victimelor şi chiar îi supraveghea cu dispozitive GPS. „Majoritatea spargerilor le-a făcut în timpul zilei. Avea o metodă de a deschide uşile folosind chei speciale şi o foiţă de aluminiu. De asemenea, o altă metodă era escaladarea locuinţelor prin exterior. De cele mai multe ori nu forţa intrarea, dar simula o forţare, fie spărgea un geam sau forţa butucul, pentru a evita să-şi formeze o semnătură care să poată fi indentificată de poliţişti. E un tip foarte inteligent“, spun surse din Poliţie.Evita să fure telefoane mobileSpargerile se produceau foarte repede. „În două minute, maximum trei, «curăţa» casa. Prefera banii şi bijuteriile. Obişnuia să lase casa exact aşa cum era când a intrat, motiv pentru care unele victime au sesizat furtul şi după o lună“, arată sursa citată. Printre bunurile furate erau electronice (tablete, laptopuri, televizoare), dar evita telefonele mobile, care puteau fi reperate ulterior. În rechizitoriu se arată că bunurile sustrase erau rapid plasate altor doi inculpaţi, Botos Csongor şi Batori Andrea, care, la rândul lor, le dădeau mai departe la un interval scurt de la comiterea faptelor. Czika era foarte greu de reperat, întrucât după ce dădea o spargere, se muta rapid din localitate.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg