Acțiune ca în filme în Vrancea. O bandă de hoți care jefuia bancomate aruncându-le în aer a fost prinsă cu elicopterul

Ultima actualizare:

    Reținerea suspecților s-a făcut după ce aceștia au fost prinși în flagrantFoto: adevarul.ro
Reținerea suspecților s-a făcut după ce aceștia au fost prinși în flagrantFoto: adevarul.ro

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au prins miercuri noapte în flagrant în localitatea Vulturu din Vrancea o grupare de spărgători de bancomate prin metoda exploziei. Suspecții erau urmăriți de o lună pentru că erau bănuiți de două jafuri din bancomate care au avut loc în luna septembrie în două localități din Galați. Pentru capturarea lor a fost folosit un elicopter iar mașina cu care vroiau să fugă a fost izbită de un SUV al poliției

Țipete, zarvă, ulițe luminate din elicopter, zeci de polițiști în civil alergând printre case. Localitatea vrânceană Vulturu a fost miercuri noapte scena unei acțiuni fără precedent a poliției și procurorilor DIICOT care au prins în flagrant patru indivizi care vroiau să arunce în aer un bancomat chiar în centrul comunei.

Cum a decurs acțiunea Poliției

Cei patru suspecți erau împărțiți pe sarcini când au intervenit polițiștii. Unul montase dispozitivul care urma să arunce în aer bancomatul, doi stăteau la câțiva metri pentru a lua banii iar al patrulea stătea în mașină.”De odată s-a auzit un zgomot puternic și din cer s-a văzut o lumină. Era un elicopter cu un far aprins. Mai multe mașini au apărut și mulți oameni au venit din toate părțile. Unii au vrut să fugă și i-a doborât din mers ca la rugby, iar pe ăla din mașină care a vrut să porneasc io bușit mașina cu alta mare și i-a băgat-o în gard, iar apoi niște zdrahoni l-au scos pe șofer pe geam”, povestește un martor care nu avea somn și a ieșit la gard să vadă de ce se furișează pe lângă garduri mulți oameni îmbrăcați în negru. Nu avea de unde să știe asistase la o pândă încununată cu succes.

Bancomatul din centrul comunei Vulturu din Vrancea pe care hoții vroiau să-l golească
Bancomatul din centrul comunei Vulturu din Vrancea pe care hoții vroiau să-l golească

Declarații despre anchetă ale secretarului de stat din MAI, Bogdan Despescu

„Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale, cu substanţe explozibile provenite din surse de aprovizionare internă. (…) În urma acestor activităţi, noaptea trecută au fost prinşi în flagrant în judeţul Vrancea patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 34 de ani, din judeţul Galaţi, care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat. Pe parcursul intervenţiei s-a folosit armamentul din dotare, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false, iar urmare a intervenţiei operative cei patru au fost prinşi imediat după (n.r. – fuga de la) locul faptei. În urma prinderii în flagrant nu au rezutat victime, nici din rândul autorilor, nici din rândul colegilor mei. (…) Din cercetări a reieşit că cei patru bărbaţi au folosit acelaşi mod de operare, acelaşi dispozitiv artizanal, în conţinutul căruia se introducea praf de puşcă din cartuşe de vânătoare. În momentul comiterii faptei, cei patru autori erau echipaţi în combinezoane de protecţie şi pe cap aveau diferite elemente de vestimentaţie pentru a le acoperi zona feţei”, a declarat Bogdan Despescu conform adevărul.ro.

Cum a ajuns poliția la cei patru suspecți

”Suspecții erau monitorizați de o lună pentru că erau considerați autorii a două spargeri de bancomate prin metoda exploziei. Loviturile au fost date în două localități din Galați, în nopțile de 10 spre 11 septembrie în localitatea Lieşti şi 14 spre 15 septembrie în Tuluceşti”, a explicat Despescu.Ulterior prinderii în flagrant, anchetatorii au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele celor în cauză şi ale complicilor acestora.”Precizez faptul că doi dintre cei patru autori sunt cercetaţi cu privire la alte fapte comise anterior pe teritoriul naţional. De asemena, deţinem date cu privire la implicarea acestora şi în comiterea altor fapte de acest gen, cu acelaşi mod de operare, pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană”, a mai declarat Bogdan Despescu.

Video și mai multe poze pe adevărul.ro

Citiți și

Spărgătorii de bancomate din Braşov şi Sinaia, prinşi în flagrant în Covasna

Au dat lovitura. Au furat un bancomat cu excavatorul și s-au făcut nevăzuți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net