Actorul american John Malkovich va face senzație pe scenă, la Timișoara

Ultima actualizare:

Celebrul actor, dublu nominalizat la Oscar, va urca pe scena Teatrului Național Timișoara pentru a juca în „Comedie Infernală”, o piesă pe care autorul Michael Sturminger a scris-o special pentru actor. Spectacolele vor avea loc pe 20 și 21 iulie, anunță Urban.

2 john malkovich in rolul lui sergiu celibidache in cravata galbena de serge celibidachi jpg jpeg

The Infernal Comedy este un spectacol care îmbină limbajul vorbit și cel cântat. Se va auzi muzica lui Vivialdi, a lui Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck si Boccherini și vor cânta sopranele Susanne Langbein si Chen Reiss. Vor fi acompaniate de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijata de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului.

Biletele pentru spectacol vor fi puse în vânzare începând cu data de 19 mai, atât la casieria teatrului cât și online.

Povestea se bazează pe povestea reală al lui Jack Unterweger, un criminal condamnat, poet apreciat (în 1984, autobiografia scrisă în celulă sa, “Purgatoriul”, a devenit un bestseller), care după ce a fost eliberat condiționat, a devenit o vedetă în lumea literară, dar a ucis un număr mare de prostituate la Viena, Graz, Praga și Los Angeles.

În rolul pe care-l va juca la Timișoara, John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie Jack Unterweger, acela care, în anii '90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia.

The Infernal Comedy, considerat un eveniment unic, o premieră absolută pentru Timișoara și un moment de vârf al Capitalei Europene a Culturii, s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din țări de pe trei continente.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și pentru premiile BAFTA, actorul america a jucat în numeroase filme cu impact la nivel mondial cum ar fi celebrul Dangerous Liaisons / Legături primejdioase sau Being John Malkovich, unde își interpretează propriul personaj.

De asemenea îi poartă amprenta filme precum  The Iron Mask / Omul cu masca de fier, Empire of the Sun / Imperiul soarelui, The Sheltering Sky / Ceai în Sahara, Death of a Salesman / Moartea unui comis voiajor sau Of Mice and Men / Despre oameni și șoareci. Personajul său din Con Air / Avionul condamnaților, Cyrus „The Virus”, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai impresionante personaje negative ale cinematografiei celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net