Adio, goană după taxi! Chemi maşina prin satelit

image
Bucureştenii care vor un taxi nu mai trebuie să alerge după unul prin tot oraşul. De acum pot chema o maşină, cu un simplu clic, fără să plătească tariful unui apel

Găsirea unui taxi e, de multe ori, un sport extrem în Bucureşti. De acum, această problemă dispare. Posesorii sistemelor Android şi iOS, cu care sunt dotate majoritatea telefoanelor mobile de ultimă generaţie, pot comanda un taxi cu o singură atingere de ecran graţie aplicaţiilor "Clever Taxi" şi "Star Taxi".

Aplicaţia "Clever Taxi", accesibilă clienţilor Orange, care poate fi descărcată gratuit din Google Play (pentru telefoanele cu Android) şi iOS AppStore (pentru iPhone şi iPad), vă oferă acces direct la serviciile a 2.700 de şoferi de taxi aflaţi în program.

Toţi sunt dotaţi cu câte un smartphone cu care vor recepţiona comenzile. Sistemul e simplu: când comandaţi un taxi direct de pe telefonul mobil, aplicaţia vă permite să vizualizaţi maşinile libere aflate în apropierea locului în care vă aflaţi.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

Nu trebuie să anunţaţi adresa unde vă situaţi, căci aplicaţia detectează exact locul în care vreţi să vină taxiul. Puteţi alege numele companiei preferate, nivelul de tarifare, dar şi modalitatea de plată.

Cu aplicaţia "Star Taxi", disponibilă pe www.startaxi.ro, puteţi alege dintre şoferii disponibili, căci pe ecran vă vor apărea numele şi poza taximetristului, compania pentru care lucrează, tariful pe kilometru, dar şi calificativele care i-au fost acordate de alţi călători.

Folosind această aplicaţie, veţi primi un cod prin care veţi beneficia de Internet WiFi în maşină pe tot parcursul călătoriei.

În viitorul apropiat, cu această aplicaţie veţi putea plăti cursa direct din contul bancar. Deocamdată, aplicaţia e disponibilă doar în Bucureşti, dar din ianuarie 2013 va fi operaţională şi în multe alte oraşe mari din ţară.

Telefoane mobile compatibile

Cu sistem Android: majoritatea modelelor smartphone de la Samsung, LG, Motorola, HTC, Xperia, Sharp, Huawei, Acer, Fujitsu, Sony Ericson Xperia.

Cu sistem iOS: iPhone, iPad.

 Aplicaţia "Star Taxi" detectează automat locul în care vă aflaţi. Pentru a comanda un taxi apăsaţi "Plasează comanda". Comanda e trimisă taxiurilor libere din zonă, care sunt căutate timp de câteva secunde. S-ar putea, însă, ca nici un taxi să nu fie disponibil în zonă. Pe ecran apar datele primului şofer care acceptă comanda, tariful practicat, precum şi timpul estimat până la sosire.Utilizatorul primeşte informaţii despre distanţa ce urmează a fi parcursă, parola pentru Internet WiFi şi poate comunica prin chat cu şoferul.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
cub mircea bravo png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
Serbia Belgrad harta FOTO Shutterstock jpg
locul crimei Galati
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg