Adio, maimu┼úe ┼či lemuri! C─âm─âtaru a r─âmas cu o c─âmil─â

18 septembrie 2019
image
Poli╚Ťia a descins la locuin╚Ťa lui Nu╚Ťu C─âm─âtaru

Miercuri diminea╚Ť─â, Nu╚Ťu C─âm─âtaru a fost ÔÇ×vizitatÔÇŁ de poli╚Ťi╚Ötii sec╚Ťiei 24, care i-au perchezi╚Ťionat locuin╚Ťa ╚Öi i-au golit mini-gr─âdina zoologic─â de╚Ťinut─â ilegal pe proprietatea sa. Oamenii legii au g─âsit aici dou─â maimu╚Ťe, doi lemuri ╚Öi o c─âmil─â. Asta, dup─â ce s─âpt─âm├óna trecut─â, din curtea interlopului a evadat un macac japonez, care s-a plimbat nestingherit ore ├«n ╚Öir prin Bucure╚Öti.

Agita╚Ťie mare, miercuri diminea╚Ť─â, ├«n cartierul Ferentari din sectorul 5 al Capitalei. Nu╚Ťu C─âm─âtaru a fost ÔÇ×c─âlcatÔÇŁ de poli╚Ťi╚Ötii sec╚Ťiei 24 care i-au perchezi╚Ťionat locuin╚Ťa ╚Öi i-au luat animalele exotice de╚Ťinute ilegal pe proprietatea sa. Este vorba despre dou─â maimu╚Ťe macac japonez ╚Öi doi lemuri.

image
Cămila a rămas, deocamdată, în proprietatea interlopului

ÔÇ×Primatele au fost tranchilizate de medicul veterinar, iar apoi transportate la Centrul de Salvare ╚Öi Reabilitare a Animalelor S─âlbatice ÔÇ×Visul LuaneiÔÇŁ, a declarant pentru Click! C─ât─âlina Tr─ânescu, de la Autoritatea pentru Protec╚Ťia Animalelor. 

Este prima maimu╚Ť─â capturat─â, dup─â ce a evadat din curtea lui Nu╚Ťu C─âm─âtaru jpeg
Maimu╚Ťa care a evadat s─âpt─âm├óna trecut─â a fost capturat─â ╚Öi transportat─â la Funda╚Ťia ÔÇ×Visul LuaneiÔÇŁ

C─âmila a r─âmas, deocamdat─â, ├«n poseia proprietarului. La descindere au participat, pe l├óng─â poli╚Ťi╚Öti, echipe de la Autoritatea pentru Supravegherea ╚Öi Protec╚Ťia Animalelor, un medic veterinar ╚Öi reprezentan╚Ťi ai G─ârzii de Mediu.

image
Maimu╚Ťa Aki va fi dus─â, ├«n cur├ónd, la o gr─âdina zoologic─â

Animalele, care par a fi s─ân─âtoase, bine hr─ânite ╚Öi bine ├«ntre╚Ťinute, au fost cazate, momentan, la Centrul de Salvare ╚Öi Reabilitare a Animalelor S─âlbatice ÔÇ×Visul LuaneiÔÇŁ. Aici, vor fi supuse unor investiga╚Ťii medicale am─ânun╚Ťite ╚Öi, dac─â ├«n urma rezultatelor se constat─â c─â nu sufer─â de nici o afec╚Ťiune, ele vor fi duse la o Gr─âdin─â Zoologic─â.

image
Nu╚Ťu C─âm─âtaru ╚Ťinea ├«n curtea casei ╚Öi doi lemurieni

Maimu╚Ťa fugar─â, prins─â ├«n podul unei case┬á

Acum o s─âpt─âm├ón─â, o femeie care locuie╚Öte ├«n cartierul Ferentari a sunat la num─ârul de urgen╚Ť─â 112 ╚Öi a anun╚Ťat c─â ├«n curtea casei sale se afl─â o maimu╚Ť─â. La fa╚Ťa locului au sosit jandarmi, poli╚Ťi╚Öti, dar ╚Öi echipe de la Protec╚Ťia Animalelor ├«nso╚Ťite de un medic veterinar. Dup─â aproape o zi ├«ntreag─â de c─âut─âri ╚Öi urm─ârire, maimu╚Ťa s-a refugiat ├«n podul unei case ╚Öi a fost ├«mpu╚Öcat─â cu ser tranchilizant. Apoi, a fost transportat─â la asocia╚Ťia ÔÇ×Visul LuaneiÔÇŁ, urm├ónd ca de aici, dup─â 30 de zile de carantin─â, s─â ia drumul unei Gr─âdini Zoologice. Ulterior, s-a aflat ╚Öi care este proprietarul animalului evadat: nimeni altul dec├ót interlopul Ion Balint, cunoscut ╚Öi sub numele de Nu╚Ťu C─âm─âtaru. El a mai de╚Ťinut, ├«n trecut, pe proprietatea sa, patru lei, doi ur╚Öi ╚Öi doi cerbi, care i-au fost confica┼úi ├«n anul 2013.

image
Maimu╚Ťa Aki va fi dus─â, ├«n cur├ónd, la o gr─âdina zoologic─â Sursa foto: ASPA

Maimu╚Ťa Aki m─ân├ónc─â piersici ╚Öi se d─â ├«n hamac

Maimu╚Ťa capturat─â s─âpt─âm├óna trecut─â de echipajele de la protec╚Ťia animalelor (ASPA) ╚Öi ajutate de medicul veterinar Ovidiu Ro╚Öu a fost mutat─â ├«ntr-un ╚Ťarc spa╚Ťios al Centrului de Salvare ╚Öi Reabilitare a Animalelor S─âlbatice - Funda╚Ťia Visul Luanei. Potrivit unui comunicat transmis pe pagina de Facebook ASPA, maimu╚Ťa, pe numele s─âu Aki (a fost botezat─â dup─â cuv├óntul japonez toamn─â) s-a adaptat noului mediu, se joac─â pe sforile care ╚Ťin loc de liane ╚Öi ├«i place s─â stea ├«n hamac. Animalul m─ân├ónc─â foarte bine, prime╚Öte hran─â variat─â - fructe, nuci,  pepene galben. Piersicile sunt preferatele lui. Maimu╚Ťa se afl─â ├«n perioada de carantin─â, iar medicii veterinari ├«i urm─âresc ├«n permanen╚Ť─â starea de s─ân─âtate. ╚śederea animalului exotic la Funda╚Ťia ÔÇ×Visul LuaneiÔÇŁ este temporar─â. Cei de la Protec╚Ťia Animalelor au discutat deja cu c├óteva gr─âdini zoologice din ╚Ťar─â pentru preluarea maimu╚Ťei.  Aki este un mascul macac t├ón─âr, are aproximativ 3 ani, iar medicii veterinari spun c─â poate tr─âi p├ón─â la 28 de ani.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Proprietarul maimu┼úei prinse ├«n Bucure╚Öti risc─â s─â fac─â ├«nchisoare! Poli╚Ťia a mai g─âsit alte trei exemplare la el acas─â

Perchezi╚Ťii la casa lui Nu╚Ťu C─âm─âtaru. S-au g─âsit dou─â maimu╚Ťe ╚Öi o c─âmil─â

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem ╚Öi Instagram, pentru imagini ╚Öi texte cum nu au al╚Ťii

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
Victoria Beckham (4) jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg
elena udrea png