Adio, maimuţe şi lemuri! Cămătaru a rămas cu o cămilă

Ultima actualizare:
Poliția a descins la locuința lui Nuțu Cămătaru
Poliția a descins la locuința lui Nuțu Cămătaru

Miercuri dimineață, Nuțu Cămătaru a fost „vizitat” de polițiștii secției 24, care i-au percheziționat locuința și i-au golit mini-grădina zoologică deținută ilegal pe proprietatea sa. Oamenii legii au găsit aici două maimuțe, doi lemuri și o cămilă. Asta, după ce săptămâna trecută, din curtea interlopului a evadat un macac japonez, care s-a plimbat nestingherit ore în șir prin București.

Agitație mare, miercuri dimineață, în cartierul Ferentari din sectorul 5 al Capitalei. Nuțu Cămătaru a fost „călcat” de polițiștii secției 24 care i-au percheziționat locuința și i-au luat animalele exotice deținute ilegal pe proprietatea sa. Este vorba despre două maimuțe macac japonez și doi lemuri.

Cămila a rămas, deocamdată, în proprietatea interlopului
Cămila a rămas, deocamdată, în proprietatea interlopului

„Primatele au fost tranchilizate de medicul veterinar, iar apoi transportate la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Visul Luanei”, a declarant pentru Click! Cătălina Trănescu, de la Autoritatea pentru Protecția Animalelor. 

Maimuța care a evadat săptămâna trecută a fost capturată și transportată la Fundația „Visul Luanei”
Maimuța care a evadat săptămâna trecută a fost capturată și transportată la Fundația „Visul Luanei”

Cămila a rămas, deocamdată, în poseia proprietarului. La descindere au participat, pe lângă polițiști, echipe de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, un medic veterinar și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Maimuța Aki va fi dusă, în curând, la o grădina zoologică
Maimuța Aki va fi dusă, în curând, la o grădina zoologică

Animalele, care par a fi sănătoase, bine hrănite și bine întreținute, au fost cazate, momentan, la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Visul Luanei”. Aici, vor fi supuse unor investigații medicale amănunțite și, dacă în urma rezultatelor se constată că nu suferă de nici o afecțiune, ele vor fi duse la o Grădină Zoologică.

Nuțu Cămătaru ținea în curtea casei și doi lemurieni
Nuțu Cămătaru ținea în curtea casei și doi lemurieni

Maimuța fugară, prinsă în podul unei case 

Acum o săptămână, o femeie care locuiește în cartierul Ferentari a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că în curtea casei sale se află o maimuță. La fața locului au sosit jandarmi, polițiști, dar și echipe de la Protecția Animalelor însoțite de un medic veterinar. După aproape o zi întreagă de căutări și urmărire, maimuța s-a refugiat în podul unei case și a fost împușcată cu ser tranchilizant. Apoi, a fost transportată la asociația „Visul Luanei”, urmând ca de aici, după 30 de zile de carantină, să ia drumul unei Grădini Zoologice. Ulterior, s-a aflat și care este proprietarul animalului evadat: nimeni altul decât interlopul Ion Balint, cunoscut și sub numele de Nuțu Cămătaru. El a mai deținut, în trecut, pe proprietatea sa, patru lei, doi urși și doi cerbi, care i-au fost conficaţi în anul 2013.


    Maimuța Aki va fi dusă, în curând, la o grădina zoologică Sursa foto: ASPA
Maimuța Aki va fi dusă, în curând, la o grădina zoologică Sursa foto: ASPA

Maimuța Aki mănâncă piersici și se dă în hamac

Maimuța capturată săptămâna trecută de echipajele de la protecția animalelor (ASPA) și ajutate de medicul veterinar Ovidiu Roșu a fost mutată într-un țarc spațios al Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice - Fundația Visul Luanei. Potrivit unui comunicat transmis pe pagina de Facebook ASPA, maimuța, pe numele său Aki (a fost botezată după cuvântul japonez toamnă) s-a adaptat noului mediu, se joacă pe sforile care țin loc de liane și îi place să stea în hamac. Animalul mănâncă foarte bine, primește hrană variată - fructe, nuci,  pepene galben. Piersicile sunt preferatele lui. Maimuța se află în perioada de carantină, iar medicii veterinari îi urmăresc în permanență starea de sănătate. Șederea animalului exotic la Fundația „Visul Luanei” este temporară. Cei de la Protecția Animalelor au discutat deja cu câteva grădini zoologice din țară pentru preluarea maimuței.  Aki este un mascul macac tânăr, are aproximativ 3 ani, iar medicii veterinari spun că poate trăi până la 28 de ani.

Citește și: 

Proprietarul maimuţei prinse în București riscă să facă închisoare! Poliția a mai găsit alte trei exemplare la el acasă

Percheziții la casa lui Nuțu Cămătaru. S-au găsit două maimuțe și o cămilă

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net