Adolescentul din Iași care și-a ucis prietena, 15 ani de închisoare

image
Diana a fost ucisă din gelozie de un puști de 16 ani

Adolescentul acuzat c─â ╚Öi-a sugrumat prietena de 16 ani cu un colier din plastic, ├«n Parcul Copou din Ia╚Öi, a fost condamnat, miercuri, la executarea unei pedepse de 15 ani. Fapta s-a petrecut la sf├ór╚Öitul lunii februarie, iar sentin╚Ťa nu este definitiv─â.

Magistra╚Ťii Tribunalului Ia╚Öi l-au condamnat pe Eduard Perju, ├«n v├órst─â de 17 ani, la executarea unei pedepse educative de 15 ani ├«ntr-un centru de deten╚Ťie, pentru omor calificat cu premeditare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instan╚Ťei nu este definitiv─â ╚Öi poate fi atacat─â cu apel.

De asemenea, Tribunalul Ia╚Öi a dispus ca adolescentul, ├«n prezent arestat preventiv ╚Öi ├«ncarcerat la Penitenciarul pentru Minori ╚Öi Tineri Tichile╚Öti, s─â fie plasat ├«n arest la domiciliu p├ón─â la o decizie definitiv─â a instan╚Ťei.

ÔÇŁDispune punerea de ├«ndat─â ├«n libertate, dac─â nu este arestat ├«n alt─â cauz─â, a inculpatului minor Perju Eduard Ionel Adrian, de sub puterea mandatului de arestare preventiv─â emis ├«n 2 martie 2015 de c─âtre judec─âtorul de drepturi ╚Öi libert─â╚Ťi de la Tribunalul Ia╚Öi, m─âsur─â ce a fost prelungit─â ╚Öi, ulterior, men╚Ťinut─â. [ÔÇŽ] Dispune luarea fa┼ú─â de inculpatul Perju Eduard Ionel Adrian a m─âsurii preventive a arestului la domiciliuÔÇŁ, se men╚Ťioneaz─â ├«n minuta instan╚Ťei.

Aceast─â decizie a magistra╚Ťilor vine ├«n urma unui recurs ├«n interesul legii publicat, ├«n luna aprilie, ├«n Monitorul Oficial, completat cu obligativitatea instan╚Ťei de a dispune doar m─âsuri de natur─â educativ─â minorilor, conform Codului Penal.

ÔÇŁLa momentul solu┼úion─ârii ├«n prim─â instan┼ú─â a ac┼úiunii penale, prin pronun┼úarea unei m─âsuri educative, indiferent de natura acesteia, m─âsura arest─ârii preventive, luat─â anterior fa┼ú─â de inculpatul minor, ├«nceteaz─â de drept, iar instan┼úa dispune punerea de ├«ndat─â ├«n libertate a inculpatului minor arestat preventivÔÇŁ, se arat─â ├«n recursul ├«n interesul legii.

Adolescenta Diana Elena G., ├«n v├órst─â de 16 ani, a fost g─âsit─â moart─â, ├«n 28 februarie, ├«n Parcul Copou din Ia┼či, de c─âtre trec─âtori care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fa╚Ťa locului a ├«ncercat f─âr─â succes s─â o resusciteze pe fat─â, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Ia╚Öi, care au preluat ancheta ├«n acest caz, au stabilit c─â adolescenta a fost sugrumat─â de c─âtre iubitul ei, atunci ├«n v├órst─â de 16 ani, cu un colier din plastic folosit pentru str├óngerea capacelor ro╚Ťilor de ma╚Öini, iar crima ar fi fost premeditat─â.

Anchetatorii spuneau că băiatul bănuia că fata l-ar înșela și a chemat-o în parc, la o întâlnire, cei doi așezându-se pe o bancă. Ulterior, adolescentul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu colierul din plastic, ce avea un mecanism care se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

├Än 1 martie, b─âiatul, Eduard Adrian Perju, a fost audiat de procurori ╚Öi poli╚Ťi╚Öti, el recunosc├óndu-╚Öi fapta ╚Öi fiind re┼úinut. Adolescentul a fost supus ╚Öi unei expertize psihiatrice realizat─â de o comisie pentru minori a Institutului de Medicin─â legal─â (IML), la Institutul de Psihiatrie Socola.

Fata era elevă în clasa a IX-a la Liceul "Dimitrie Cantemir" din Iași, era olimpică la limba română, iar profesorii o descriau ca fiind "un copil voios, mereu cu mâna sus la ore".

B─âiatul era elev la Colegiul Tehnic "Mihail Stuza" din Ia╚Öi ┼či, conform reprezentan╚Ťilor ╚Öcolii, ├«n primul semestru din anul ╚Öcolar 2014-2015 a avut dou─â corigen╚Ťe ╚Öi nota sc─âzut─â la purtare din cauza num─ârului mare de absen╚Ťe

FotoJet (5) jpg
piscina borcea pelinel jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
hurghada rechini JPG
whatsapp down 799948 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg