Adolescentul din Iași care și-a ucis prietena, 15 ani de închisoare

21 octombrie 2015
image
Diana a fost ucisă din gelozie de un puști de 16 ani

Adolescentul acuzat c─â ╚Öi-a sugrumat prietena de 16 ani cu un colier din plastic, ├«n Parcul Copou din Ia╚Öi, a fost condamnat, miercuri, la executarea unei pedepse de 15 ani. Fapta s-a petrecut la sf├ór╚Öitul lunii februarie, iar sentin╚Ťa nu este definitiv─â.

Magistra╚Ťii Tribunalului Ia╚Öi l-au condamnat pe Eduard Perju, ├«n v├órst─â de 17 ani, la executarea unei pedepse educative de 15 ani ├«ntr-un centru de deten╚Ťie, pentru omor calificat cu premeditare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instan╚Ťei nu este definitiv─â ╚Öi poate fi atacat─â cu apel.

De asemenea, Tribunalul Ia╚Öi a dispus ca adolescentul, ├«n prezent arestat preventiv ╚Öi ├«ncarcerat la Penitenciarul pentru Minori ╚Öi Tineri Tichile╚Öti, s─â fie plasat ├«n arest la domiciliu p├ón─â la o decizie definitiv─â a instan╚Ťei.

ÔÇŁDispune punerea de ├«ndat─â ├«n libertate, dac─â nu este arestat ├«n alt─â cauz─â, a inculpatului minor Perju Eduard Ionel Adrian, de sub puterea mandatului de arestare preventiv─â emis ├«n 2 martie 2015 de c─âtre judec─âtorul de drepturi ╚Öi libert─â╚Ťi de la Tribunalul Ia╚Öi, m─âsur─â ce a fost prelungit─â ╚Öi, ulterior, men╚Ťinut─â. [ÔÇŽ] Dispune luarea fa┼ú─â de inculpatul Perju Eduard Ionel Adrian a m─âsurii preventive a arestului la domiciliuÔÇŁ, se men╚Ťioneaz─â ├«n minuta instan╚Ťei.

Aceast─â decizie a magistra╚Ťilor vine ├«n urma unui recurs ├«n interesul legii publicat, ├«n luna aprilie, ├«n Monitorul Oficial, completat cu obligativitatea instan╚Ťei de a dispune doar m─âsuri de natur─â educativ─â minorilor, conform Codului Penal.

ÔÇŁLa momentul solu┼úion─ârii ├«n prim─â instan┼ú─â a ac┼úiunii penale, prin pronun┼úarea unei m─âsuri educative, indiferent de natura acesteia, m─âsura arest─ârii preventive, luat─â anterior fa┼ú─â de inculpatul minor, ├«nceteaz─â de drept, iar instan┼úa dispune punerea de ├«ndat─â ├«n libertate a inculpatului minor arestat preventivÔÇŁ, se arat─â ├«n recursul ├«n interesul legii.

Adolescenta Diana Elena G., ├«n v├órst─â de 16 ani, a fost g─âsit─â moart─â, ├«n 28 februarie, ├«n Parcul Copou din Ia┼či, de c─âtre trec─âtori care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fa╚Ťa locului a ├«ncercat f─âr─â succes s─â o resusciteze pe fat─â, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Ia╚Öi, care au preluat ancheta ├«n acest caz, au stabilit c─â adolescenta a fost sugrumat─â de c─âtre iubitul ei, atunci ├«n v├órst─â de 16 ani, cu un colier din plastic folosit pentru str├óngerea capacelor ro╚Ťilor de ma╚Öini, iar crima ar fi fost premeditat─â.

Anchetatorii spuneau că băiatul bănuia că fata l-ar înșela și a chemat-o în parc, la o întâlnire, cei doi așezându-se pe o bancă. Ulterior, adolescentul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu colierul din plastic, ce avea un mecanism care se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

├Än 1 martie, b─âiatul, Eduard Adrian Perju, a fost audiat de procurori ╚Öi poli╚Ťi╚Öti, el recunosc├óndu-╚Öi fapta ╚Öi fiind re┼úinut. Adolescentul a fost supus ╚Öi unei expertize psihiatrice realizat─â de o comisie pentru minori a Institutului de Medicin─â legal─â (IML), la Institutul de Psihiatrie Socola.

Fata era elevă în clasa a IX-a la Liceul "Dimitrie Cantemir" din Iași, era olimpică la limba română, iar profesorii o descriau ca fiind "un copil voios, mereu cu mâna sus la ore".

B─âiatul era elev la Colegiul Tehnic "Mihail Stuza" din Ia╚Öi ┼či, conform reprezentan╚Ťilor ╚Öcolii, ├«n primul semestru din anul ╚Öcolar 2014-2015 a avut dou─â corigen╚Ťe ╚Öi nota sc─âzut─â la purtare din cauza num─ârului mare de absen╚Ťe

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
printul nicolae romania crop jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg
pasajul unirii jpeg