Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, impostor? Rămâne fără titlul de doctor

Ultima actualizare:

    CNATDCU a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian IacobFOTO: adevarul.ro
CNATDCU a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian IacobFOTO: adevarul.ro

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob. Au constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată.

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, este impostor. Rămâne fără titlul de doctor, a decis în unanimitate Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU), scrie news.ro.

Decizia a fost luată la ultima şedinţă a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact şapte luni după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

Verdictul poate fi contestat de către Adrian Iacob în 10 zile de la comunicarea şi publicarea deciziei, iar în acest caz, în viitoarea şedinţă a Consiliului General al CNATDCU, ar trebui desemnată o comisie de contestaţii, scrie news.ro.

În aceeaşi şedinţă a fost votată şi excluderea lui Adrian Iacob din calitatea de membru al CNATDCU şi din cea de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, ca urmare a emiterii deciziei de plagiat.

Retragerea acestuia din organismul abilitat să verifice acuzaţiile de plagiat în tezele de doctorat va deveni efectivă abia după ce viitorul ministru al educaţiei va semna ordinul de retragere a titlului.

Fostul rector, trimis în judecată

Fostul rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al instituţiei, Mihail-Petrică Marcoci, au fost trimişi în judecată în luna septembrie de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de instigare la şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Ei sunt judecaţi pentru că au determinat un angajat al instituţiei să-i transmită jurnalistei Emilia Şercan, autoare a articolelor privind plagiatele, mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

Citește și:

Raport: Gabriel Oprea a plagiat în teza de doctorat. Rămâne fără titlu?

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliție, anchetaţi de DNA. Mihail Marcoci a demisionat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net