Adrian Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe străzi. Insitutul Matei Balş este plin”

image
Adrian Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe stradă”Foto: Digi 24

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, a avertizat că suntem pe o pantă ascendentă în privinţa numărului de cazuri de COVID-19.

Adrian Streinu Cercel a subliniat că Institutul pe care îl conduce este plin, la fel şi secţia de Terapie Intensivă, transmite Antena 3. Acesta atrage atenţia că este posibil să ajungem la 2.000 de cazuri de COVID pe zi dacă populaţia nu respectă regulile de distanțare socială.

Adrian Streinu Cercel, despre cazurile de coronavirus care sunt în creștere

„După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România.

Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri.

Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă. Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”, a explicat Streinu Cercel.

Acesta a făcut precizările respective în contextul în care mai mulţi români au protestat în Piața Constituției împotriva faptului că elevii sunt obligați să poarte măști de protecție în școli. Manifestanţii au strigat „Jos masca!” şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Lăsaţi copiii să respire”, „Fără botniţă”, „Testați, nu ne sufocați”, „Masca ucide”.

„Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP