Aici a murit o femeie sfâşiată de câini

Ultima actualizare:

    Victima avea în  jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)
Victima avea în jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)

Incredibil! În timp aleşii noştri se bat cu pumnii în piept că problema maidanezilor de pe străzi nu mai e de mult o „problemă", tot mai mulţi români sunt măcelăriţi de câini în plină stradă.

Primăriile se laudă că ridică zilnic javre de pe străzi. Iubitorii de animale arată plângând spre câinii pe care îi adoptă. În realitate, nimeni nu mişcă un deget, iar bestiile fără stăpân îşi fac de cap nestingherite.

Ucid atunci când vor şi asta ziua în amiaza mare. Nu prin vreun gang sau pe coclauri, ci chiar în parcuri, în pieţe sau pe trotuare.

Ultima victimă: o femeie de 40-45 de ani, găsită fără suflare, ieri dimineaţă, într-un părculeţ din zona pieţei Obor din Bucureşti. Trupul femeii, care avea urme de muşcături de câine, a fost descoperit la doar doi paşi de primăria sectorului 2 al Capitalei.

„De ani de zile, haite de zeci de câini bântuie în jurul blocului de ţi-e şi frică să pleci de acasă. Zilnic am făcut plângeri şi sesizări peste tot. Ni se spunea: „Venim-venim". Au venit o dată după ce a murit Ionuţ, copilul sfâşiat în parcul Tei şi au luat doi câini. Şi acum au mai venit o dată, după ce au găsit-o pe femeia asta. Deci, trebuie să moară câte un om ca să ridici un câine vagabon de pe stradă", ne-a mărturisit Lucia Iliescu, o bucureşteancă în vârstă de 66 de ani, care locuieşte la doi paşi de locul tragediei de ieri.

Trupul neînsufleţit a fost dus la IML pentru a se stabili dacă femeia a murit înainte sau după ce a fost atacată de maidanezi. Dintre câinii care îşi făceau veacul în zo­nă, şapte au fost ridicaţi de hingheri. Aproape toţi figurau ca fiind adoptaţi!

Victima avea în  jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)
Victima avea în jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)

"De zece ani ne rugăm de hin-ghe­ri să ne scape de maidanezi"

Lucia Iliescu, 66 de ani

- La 2 septembrie 2013, Ionuţ Anghel, un băieţel de 4 ani, a fost sfâşiat de o haită de maidanezi pe un teren din apropierea Parcului Tei din sectorul 2 al Capitalei. Ionuţ şi fratele său mai mare, Andrei, au mers, supravegheaţi de bunică, să se joace în parc. Ei s-au pierdut de femeie şi au fost atacaţi de câini. Băiatul cel mare a scăpat doar cu o zgârietură şi a reuşit să fugă, în timp ce Ionuţ a sfârşit în colţii fiarelor. În urma tragediei, parlamentarii au votat legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân, care prevede ca maidanezii să fie adunaţi şi duşi în adăposturi, iar dacă în 14 zile nu sunt revendicaţi sau adoptaţi să fie eutanasiaţi.- Din septembrie 2013 şi până în prezent, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a adunat de pe străzile Capitalei peste 10.000 de câini fără stăpân.- Peste 6.000 dintre maidanezii strânşi de pe stradă au fost adoptaţi de persoane fizice şi ONG-uri.- În prezent, în cele trei adăposturi (Mihăileşti, Pallady şi Bragadiru) se află circa 2.000 de câini.- Eutanasierea maidanezilor a început pe data de 17 februarie 2014. De atunci şi până acum, au fost eutanasiaţi peste 2000 de câini, potrivit Primăriei Capitalei.- ASPA lucrează cu 15 echipe pentru capturarea animalelor.- În această perioadă, ASPA a primit în medie 800 de sesizări pe lună şi a ridicat toţi câinii reclamaţi, potrivit HotNews.- Din luna septembrie, ASPA a pus la dispoziţia publicului un număr de telefon pentru reclamaţii. Acesta este 021/9844.

Fetiţa de trei ani ucisă cu 20 de muşcături de câine va fi răzbunată doar pe jumătate. Autorităţile au decis ca ciobănescul german să fie eutanasiat, însă, stăpânul lui nu va fi pus sub acuzare. Tatăl Laurei a decis să nu depună plângere împotriva vecinului, în condiţiile în care fetiţa a intrat în curtea lui şi s-a dus direct la coteţul animalului. Deşi se afla în lanţ, câinele a sărit pe bietul copil şi l-a sfâşiat. I-a provocat 20 de răni pe suprafaţa corpului, însă, cea fatală a fost la gât. Tragedia s-a produs, marţi seară, într-o gospodărie din Drăguşeni, judeţul Galaţi. Tatăl o creştea singur pe copilă, după ce mama îi părăsise.

Victima avea în  jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)
Victima avea în jur de 45 de ani (Foto: Dorin Constanda)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net