Aici nu a venit nimeni să voteze

image
La Secţia 639 din Capitală nu a votat nimeni, în afară de membrii comisieiFoto: Sever Gheorghe

În Bucureşti şi în opt judeţe au fost secţii de votare unde nu s-a prezentat nici un alegător, în cele două zile de referendum. Ca să nu ”moară” de plictiseală, membrii comisiilor au sporovăit vrute şi nevrute.

Linişte deplină pe Şoseaua Gării Căţelu din Capitală. Pe trotuare nici ţipenie de om. Parcă erau toţi în vacanţă. La secţiile de vot de la Şcoala Gimnazială 47 din sectorul 3, datele oficiale arătau că nici măcar o persoană nu votase sâmbătă. Reporterii Click! au fost singurii care au trecut pragul acestor secţii. La intrare ne-au întâmpinat trei poliţişti care trebuiau să asigure că nu se întâmplă incidente. Stăteau înghesuiţi în jurul unei măsuţe. ”Nu s-a întâmplat nimic, dar nu ne-am plictisit. Am vorbit de ale noastre, ne-am cunoscut mai bine”, ne-au spus poliţiştii.

Pe holurile şcolii, o linişte apăsătoare. Căutăm Secţia de votare 639, unde sunt înscrişi 2.581 de alegători. Sala este la etaj. Urcăm nestingheriţi. În clasă sunt patru persoane, preşedintele şi membrii comisiei de votare. ”Într-adevăr, sâmbătă, în prima zi de referendum nu a venit nimeni. Nici astăzi, în a doua zi, până la ora 14.00, nu a intrat pe uşă vreun alegător. Aproape că nu mai avem stare”, ne-a confirmat absenţa de la urne Eugen Tudorică, preşedintele secţiei de votare 639.

image
La Secţia 632, din Bucureşti, s-a prezentat o singură persoană

O situaţie similară la Secţia 632, în aceeaşi şcoală: sâmbătă a votat o singură persoană, o doamnă, din 2.489 de alegători înscrişi pe liste. I-am găsit pe membrii comisiei sporovăind, de una, de alta. ”Am remarcat pe liste că la aceeaşi adresă sunt 300 – 400 de persoane, ceea ce este imposibil. Majoritatea au nume de moldoveni şi ruşi. Probabil că nici nu sunt în ţară”, ne-au spus membrii comisiei.

image
La Şcoala Gimnazială 47 a fost linişte în zilele de referendum

O situaţie similară a fost şi la Şcoala Gimnazială 78, unde la secţia 648 nu venise nici un alegător, dar şi la Colegiul Naţional “Matei Basarab” din Capitală, unde sunt înscrise 2.400 de persoane. “Toate raportările au fost zero. Pe listă sunt cetăţeni care locuiesc pe aceeaşi stradă şi la acelaşi imobil, adică la aceeaşi casă”, a spus preşedinta secţiei de votare nr. 382, Ionica Anton, citată de hotnews.ro. Reprezentanţii secţiilor de votare susţin că toate cele 2.400 de persoane care sunt înscrise la secţia nr. 382, dar şi cele peste 2.400 de la secţia nr. 379 au domiciliul la aceeaşi adresă, scrie hotnews.ro. Judeţele în care s-au înregistrat astfel de situaţii sunt Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Vâlcea şi Vaslui.

Flash news

  • În prima zi, 6 octombrie, prezenţa la vot la referendum a fost de 5,72 la sută, numărul votanţilor fiind de 1.046.583 la închiderea urnelor, potrivit Biroul Electoral Central (BEC). Duminică, până la ora 16.00, prezenţa a fost de 15,21%.
  • În Bucureşti şi în opt judeţe au fost secţii de votare în care nu s-a prezentat nici un alegător. Judeţele în care s-au înregistrat astfel de situaţii sunt Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Vâlcea şi Vaslui.
  • Urne de vot nesigilate corect în judeţul Bacău. Peste 500 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv au votat prin intermediul urnei speciale la referendum.
  • Un număr de 16 sesizări privind nereguli la vot au fost făcute duminică, până la ora 14.30. Ministerul de Interne a precizat că în judeţul Bacău s-au semnalat urne de vot care nu sunt sigilate corect. De asemenea, peste 500 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv au votat, până duminică, prin intermediul urnei speciale.
  • Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, a îndemnat enoriaşii să meargă la vot. Teodosie a îndemnat lumea să meargă la vot, având un ton ponderat, dar menţionând că aceia care sunt împotriva referendumului sunt demni de milă. ”Le găsim o scuză şi ne este milă. Le găsim scuza că la ei n-a ajuns Lumina”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.
  • La secţia de votare de la Mănăstirea Sihăstria, din Vânători, judeţul Neamţ, prezenţa la vot a fost duminică, până la ora 14.00, de 299,40%. Au votat 500 de persoane, dintre care 398 pe liste suplimentare.
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
Tora Vasilescu
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
gabriela cristea
4 bianca brad png png
excutie cu ajutorul elefantului jpg
bovine
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
parlament jpeg