Aici venea Ceauşescu la vânătoare de mistreţi

Ultima actualizare:

    Nea Nicu era  primul  vânător al ţării
Nea Nicu era primul vânător al ţării

Îi plăcea să ia animale în cătarea puştii! Preşedintele Republicii Socialiste România obişnuia să vâneze mistreţi în pădurea de lângă satul gălăţean Adam şi se caza la cabana “Stroiu”. Clădirea se află acum în proprietatea Romsilva şi poate fi rezervată doar pentru evenimente speciale, cu aprobare de la Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Băga spaima în porcii mistreţi cel puţin o dată pe an! Nicolae Ceauşescu trăgea la cabana “Stroiu”, iar toată suflarea satelor din vecinătate (Adam, Ştieţeşti, Drăguşeni, Nicopole, Bălăbăneşti, Ciureşti, Bălăşeşti şi Rădeşti) era convocată pentru a-i face pe plac dictatorului. „Îi plăcea să împuşte mistreţi pentru trofee”, povesteşte Spiridon Codreanu, unul dintre localnici.


    Cabana “Stroiu” şi-a pierdut faima  căpătată în  Epoca de Aur
Cabana “Stroiu” şi-a pierdut faima căpătată în Epoca de Aur

“Venea aici cu o suită formată din mai-marii ţării. Era tot cam ceea ce face acum Ion Ţiriac, cu vânătorile lui organizate. Se împuşcau câte o sută şi ceva de mistreţi, se mânca, se bea, se chefuia”, îşi aminteşte omul. Sute de săteni erau chemaţi ca să cutreiere pădurea şi ca să adune vânatul în bătaia puştii lui Ceauşescu. Pentru a face mâncare şi pentru a servi erau mobilizaţi cei mai buni bucătari şi chelneri, scrie adevarul.ro. În prezent, cabana „Stroiu” şi-a pierdut faima de dinainte de 1989, când îl găzduia pe dictator. Clădirea, aflată acum în patrimoniul Romsilva, era, până în 2015, o atracţie pentru vânătorii străini. Cabana are acum circuit închis şi poate fi închiriată doar cu o aprobare specială de la minister.

Click spune

Cabana a fost construită în 1979, având parter, etaj şi o pivniţă. A fost ridicată special pentru şederea liderului PCR la acţiunile de vânătoare. Ulterior, clădirea a fost extinsă pentru a putea găzdui şi suita lui Nicolae Ceauşescu.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net