Aleargă 250 km prin deşert pentru copiii bolnavi

Ultima actualizare:
Cară un rucsac de  10 kilograme
Cară un rucsac de 10 kilograme

În timp ce toată lumea fuge de caniculă, un român îndrăzneţ a ales să înfrunte arşiţa deşertului Sahara în scop caritabil. Paul Florin Dicu e singurul român care participă la „Maratonul Nisipurilor”, care are loc în fiecare an în sudul Marocului.

Maratonistul Paul Dicu reprezintă România la cea mai fierbinte competiţie din lume. El e la a patra cursă printre dunele de nisip ale deşertului Sahara şi nimic nu-l poate opri pentru a-şi atinge ţelul. Vrea să-şi testeze limitele şi să obţină bani pentru salvarea copiilor români care suferă de boli de inimă.

Românul a plecat în cursa vieţii lui la 7 aprilie şi, vreme de şapte zile, va parcurge 250 de kilometri prin deşert, având asupra lui un rucsac care conţine doar câteva lucruri menite să-l ţină în viaţă: alimente cu cel puţin 14.000 de calorii, o busolă, un cuţit, ace de siguranţă, pompă antivenin, o oglindă, rachetă de semnalizare, pastile de sare, apă şi un baton luminos pentru alergările pe timp de noapte.

Străbate munţi stâncoşi şi deşert

Cară un rucsac de  10 kilograme
Cară un rucsac de 10 kilograme

Paul aleargă prin deşert pentru a susţine campania Asociaţiei „Inima Copiilor" de strângere de fonduri pentru micuţii cu afecţiuni cardiovasculare.

Anul trecut, asociaţia a reuşit să amenajeze Secţia de Cardiologie a Spitalului Marie Curie din Capitală cu fondurile obţinute din derularea acestei campanii. Anul acesta, reprezentanţii organizaţiei speră să reuşească să cumpere mobilă nouă, paturi de spital şi aparatură necesară dotării secţiei.

Noaptea doarme pe nisip, în cort


    Cară un rucsac de  10 kilograme
Cară un rucsac de 10 kilograme

Temerarul sportiv încearcă să învingă în lupta cu arşiţa deşertului.

Acum, în sudul Marocului sunt peste 30 de grade Celsius, iar la orele prânzului printre dunele de nisip temperaturile ajung şi la 50 de grade.

Paul speră să-şi îmbunătăţească performanţele anterioare. Anul trecut s-a situat pe locul 521 din cei 854 de concurenţi. Îi urăm mult succes lui Paul şi îi dorim să se întoarcă sănătos acasă!

În prima etapă a maratonului, pe 7 aprilie, Paul a alergat 37,2 km şi speră ca toţi competitorii să termine cursa, nu să se claseze pe unul din locurile fruntaşe. Cu o oră înainte de start, Paul s-a confesat jurnaliştilor români.

"A fost frig în primele două nopţi, a fost şi o furtună de nisip. Am emoţii, toată lumea are, nimeni nu prea stă de vorbă cu ceilalţi. Suntem în mijlocul deşertului, alergăm pentru copii într-o cursă de 250 km pe dume, pe câmpuri de bolovani, cu rucsacul de 10 kg în spate", a declarat Paul la Europa FM. Luni, Paul a mai parcurs 30 de km, din care 22 de km au fost prin munţi pietroşi.

Paul Dicu este maratonist şi practicant de arte marţiale, născut la Constanţa în 1969. A absolvit liceul de Marină şi Facultatea de Drept din Constanţa. E antrenor arte marţiale şi scafandru voluntar la Delfinariul din Constanţa. Din 1998, Paul îi antrenează pe luptătorii din forţele DIAS Constanţa. Este la a patra participare la Maratonului Nisipurilor, care are loc în fiecare an în sudul Marocului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net