Aleargă pentru copiii cu autism la Crosul CONIL! Pașii tăi pot pune un zâmbet pe chipul părinților deznădăjduiți

Ultima actualizare:

    Copiii diagnosticați cu autism au nevoie de sute de ore de terapie pentru a putea spera să devină autonomifoto: Shutterstock
Copiii diagnosticați cu autism au nevoie de sute de ore de terapie pentru a putea spera să devină autonomifoto: Shutterstock

Viața este o provocare zilnică. Alergăm cu toții către atingerea obiectivelor, spre desăvârșire, spre a fi astăzi mai buni ca ieri. Asociația CONIL îți lansează provocarea de a alerga pentru copiii cu autism. Pașii tăi îi pot ajuta pe părinții care caută zi de zi soluții prin care să iasă, împreună cu micuții lor, din izolarea impusă de o societate nepregătită să îi accepte.

Peste 850.000 de români intră oficial în categoria persoanelor cu dizabilități, însă cu siguranță numărul lor este mult mai mare. Alarmant este însă faptul că un copil din 54 născuți suferă de o formă de autism sau de altă dizabilitate.

Crosul ”CONIL – Zâmbet pentru autism”, organizat chiar în data la care, la nivel mondial, se celebrează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, 2 aprilie, are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea programelor de terapie, educație și integrare a copiilor cu autism. De asemenea, este un eveniment de conștientizare a situației acestor copii și a familiilor lor.

”Cu ajutorul tău și al prietenilor tăi ce ni se vor alătura, vom trimite în tabere de integrare serii de 22 de copii cu autism! Fără ajutorul nostru, și al vostru, acești copii nu vor avea șansa de a învăța și de a deveni autonomi”, anunță asociația CONIL pe pagina de Facebook a evenimentului

Participanții la cros trebuie să adune cât mai mulți kilometri pe un traseu ales de ei

Evenimentul este unul virtual și se va desfășura în perioada 2-4 aprilie 2021. Obiectivul este de a aduna 2.222 km. Persoanele care doresc să participe se pot înscrie pe ro.runningheroes.com. Participanții trebuie să adune cât mai mulți kilometri în perioada stabilită (2 aprilie, ora 00:01 – 4 aprilie, ora 23:59), pe orice traseu doresc, contribuind astfel la obiectivul total al cursei. Câștigătorii crosului vor fi recompensați cu premii din partea sponsorilor evenimentului.

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010, la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie sau tetrapareză spastică.

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg