Alegeri parlamentare 2016/ În Australia, buletinele de vot nu au ajuns la timp

simeon stalpnicul png

Românii care locuiesc la celălalt capăt al lumii, în Australia, puteau vota de sâmbătă, începând cu ora 20.00, din pricina fusului orar. Numai că poșta din această țară nu a dus buletinele de vot în timp util, în două mari orașe.

Ministerul de Externe fost nevoit să ia măsuri urgente pentru Australia întrucât poșta din această țară nu a distribuit buletinele de vor în două mari orașe: Auckland și Perth.

Toate materialele necesare votării au plecat către toate misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. Materialele destinate secțiilor de votare din Australia și Noua Zeelandă au fost transmise prin curier rapid, la data de 24 noiembrie 2016, iar la 29 noiembrie au fost primite la Canberra. Însă, de aici au plecat tot cu poșta spre Auckland și Perth., dar acestea nu au ajuns în timp util.

Misiunea Diplomatică a României la Canberra a informat MAE și Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării în cursul dimineții de 9 decembrie cu privire la aceste probleme.

În momentul în care s-a constatat că nu se poate rezolva problema preluării de la Poșta australiană a acestor materiale, MAE a decis transferarea de buletine de vot, timbre autocolante cu mențiunea „Votat” și ștampile cu mențiunea „Votat” de la secția de votare din Melbourne la cea de la Perth, și de la Sidney la cea de la Auckland.

cub Kirstie Alley
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub lia bugnar theo rose png
serial wednesday jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
tata teo (3)B jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg