Alertă de ger puternic! Când se răcește vremea în România și care sunt cele mai afectate zone

Ultima actualizare:

Alertă de ger puternic în România! Din păcate, vremea frumoasă se apropie de final, după ce un val de aer polar va lovi Europa. Click! îți spune cănd se răcește semnificativ și care sunt zonele afectate.

Alertă de ger puternic! Când se răcește vremea în România
Alertă de ger puternic! Când se răcește vremea în România

După valul de căldură de sâmbătă, duminică începe să se răcească la noi în țară. Temperaturile vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord dar şi zonele montane. Sunt anunţate nopţi geroase începând de luni, când vremea se răceşte în toată ţara.

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a anunțat că diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua senzația de rece, conform Antena 3.

Vremea se răcește semnificativ în România

Directorul ANM a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre cum va fi vremea săptămâna viitoare. Elena Mateescu nu are vești bune nici măcar pentru bucureșteni. În capitală sunt așteptate temperaturi de minus 6 grade, în ziua de miercuri.

„Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simții în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14, 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi.

Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade Celsius. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte", a declarat directorul ANM, într-o intervenție la Antena 3.

Cum va fi vremea sâmbătă, 10 decembrie

Din fericire, prima zi de weekend va aduce temperaturi foarte ridicate în majoritatea regiunilor din țară. Temperaturile pot urca și până la 20 de grade Celsius în zona Dobrogei.

Vor fi 13 grade la Oradea și 12 Baia Mare, mai cald în zona Banatului, astăzi. La Timișoara se vor înregistra 16 grade Celsius și aceeași temperatură este prognozată și la Sibiu și Brașov, Galați - 15 grade, iar în zona Dobrogei, la Constanța vor fi 17 grade Celsius, conform sursei citate.

În Capitală, vremea va fi destul de mohorâtă pe parcursul întregii zile, dar va fi mai cald decât vineri, 9 decembrie. În București, maxima va fi de 13 grade.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net