Amantul şi soţia au plănuit 14 zile crima din portbagaj. Alfons Gabriel Arhire şi Andreea Maria Pătraşcu au relatat cum l-au ucis pe sirian

image
Alfons Gabriel Arhire (34 de ani) le-a arătat anchetatorilor cum l-a ucis pe sirianFoto: David Muntean

Cuplul criminal Pătraşcu – Arhire a fost arestat pentru 30 de zile, ieri dimineaţă, şi riscă ani buni de închisoare. Considerată artizana acestei crime oribile, Andreea Maria Pătraşcu, soţia sirianului Moustafa Saleh Haj, îşi poate petrece tot restul vieţii după gratii. Între timp, ies la iveală detalii cutremurătoare despre cum au plănuit crima cei doi autori.

Şi-a ucis partenerul de viaţă cu premeditare, cu scopul de a-l goli de bani. Aceasta este concluzia anchetatorilor care au cerut arestarea ei. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus ieri încarcerarea pentru 30 de zile a Andreei Pătraşcu, sub acuzaţia de omor calificat.

Decizia poate fi contestată de aceasta la Curtea de Apel, însă e greu de crezut că va uza de acest drept, de vreme ce a recunoscut fapta pentru care e acuzată. Conform Codului Penal, Pătraşcu riscă închisoarea pe viaţă, pentru că şi-a ucis cu bună ştiinţă soţul şi în interes material. Cea mai blândă sentinţă pentru ea ar fi închisoarea între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi civile. O sancţiune asemănătoare ar putea primi amantul ei, Alfons Gabriel Arhire.

Cei doi le-au arătat joi anchetatorilor cum l-au omorât pe Moustafa Saleh Haj (52 de ani), sirianul care ducea o viaţă dublă în plan sentimental. Conform unor surse judiciare, citate de telegrafonline.ro, la sfârşitul lunii septembrie 2014, Andreea Pătraşcu l-ar fi cunoscut, prin intermediul unei reţele de socializare, pe Alfons Gabriel Arhire, iar cei doi ar fi început o relaţie amoroasă. Ulterior, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Andreea Maria Pătraşcu ar fi descoperit, în telefonul soţului său, mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie “Karina”, despre care a dedus că ar fi o amantă pe care bărbatul o avea la Constanţa.

Cei doi ar fi discutat despre ea în termeni jignitori, motiv pentru care Andreea Pătraşcu l-ar fi sunat pe Alfons Gabriel Arhire şi i-ar fi spus ce scria în mesaje. Alfons Gabriel Arhire i-ar fi spus amantei sale că sirianul trebuie omorât neapărat, iar de atunci cei doi au început să pună la punct planul crimei. Aceştia s-ar fi gândit iniţial să-l otrăvească pe sirian cu sodă caustică sau să-l omoare în bătaie, însă în cele din urmă ar fi stabilit că cea mai bună variantă ar fi să-l adoarmă, iar apoi să-l asfixieze, au precizat sursele citate.

image
Haj Saleh Moustafa alături de soţie şi fetiţă pe vremea când erau o familie fericită

Pe 13 decembrie 2014, Andreea Pătraşcu a ieşit în parc împreună cu soţul ei şi cu copilul lor de nouă ani. Când au revenit acasă, femeia a pus masa, după care i-a făcut sirianului un ceai, în care i-ar fi pus mai multe somnifere. După ce bărbatul a adormit, Andreea Pătraşcu şi-ar fi sunat amantul, care i-a recomandat să-l sufoce cu perna. Aceasta i-a răspuns că nu poate şi l-a sunat din nou, de dimineaţă, comunicându-i faptul că Haj Saleh Moustafa nu s-a trezit. Ulterior, aceasta a dus copilul la mama ei şi l-a chemat pe Arhire, care a luat o pernă şi l-a asfixiat pe sirian, au arătat sursele apropiate anchetei.

Procurorii au mai stabilit că, la 14 decembrie, Andreea Pătraşcu şi amantul ei ar fi înghesuit cadavrul într-un sac, iar apoi într-un geamantan tip troler, iar pentru a nu lăsa amprente, au purtat mănuşi. Surse din rândul anchetatorilor spun că Andreea Pătraşcu şi amantul său ar fi încercat să-i facă pe oamenii legii să creadă că a fost vorba de o răzbunare de tip mafiot. Ei sperau că principalii suspecţi vor fi reprezentanţii unor firme, la care Haj Saleh Moustafa avea datorii. Mobilul crimei nu a fost încă stabilit cu exactitate.

Cadavrul, găsit după patru luni de la comiterea crimei

image

Trupul sirianului a fost găsit la 8 aprilie, în portbagajul mașinii sale, abandonată în faţa Secţiei 9 de Poliţie din Sectorul 2. Anchetatorii încearcă să stabilească data la care a fost dus autoturismul acolo. Este posibil ca mașina să fi stat în fața Secției 9 chiar din 14 decembrie 2014, după ce sirianul a fost băgat în geamantan și așezat în portbagaj.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg
cub casă stela popescu png
rafael nadal si sotia sa
cub regina elisabeta doliu (1) png
BeFunky collage (13) jpg
fostul sanatoriu scos la licitatie de CJ Olt   foto theodora trusca jpeg
shutterstock 2118165380 jpg
image
image
image
image
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg
BeFunky collage (13) jpg
cub regina elisabeta doliu (1) png
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
arsenie boca icoana jpeg