Anchetă pentru dispariția lui Ghiță. Judecătorii l-au lăsat să plece din țară


    Sebastian Ghiță a dispărut din 19 decembrie
Sebastian Ghiță a dispărut din 19 decembrie

E iureș mare! Sebastian Ghiță a dispărut fără urmă, astfel că șeful de la Interne vrea să afle cum de a fost posibil așa ceva. Practic, fostul deputat le-a fugit polițiștilor de sub nas.

Povestea lui Sebi Ghiță a început la 31 martie, când procurorii DNA au emis pe numele său măsura controlului judiciar pe cauțiune.

De atunci, este obligat ca o dată pe săptămână să dea cu subsemnatul la secția de poliție de care aparține. Așa a și făcut până pe 19 decembrie, înclusiv, după care oamenii legii au constat faptul că fostul deputat a dispărut de acasă. Cincidență sau nu, în aceeași zi i-a expirat și mandatul de deputat.

Urmăritorii l-au pierdut

Surse oficiale vorbesc despre faptul că Ghiță era supravegheat de polițiști și că pe urma lui exista tot timpul o echipă care-l fila. Inclusiv, luni seară, când l-ar fi pierdut din vedere.

Se afla pe DN1, plecase din București și se îndrepta spre Ploiești, moment în care ar fi apăsat pedala de accelerație a Mercedesului până la aproape de 200 km/h.

Polițiștii nu s-au putut ține după el, dar, odată ajunși la locuința sa i-au văzut bolidul parcat. Potrivit IGPR, în aceeași zi, patronul România tv a primit voie să părăsească țara.

Decizia magistraților nu este definitivă

”Ultima dată, inculpatul a fost prezent, conform programului stabilit, în fața polițiștilor, în data de 19 decembrie când i-a fost înmânată și hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin aceasta instanța a admis cererea de modificare a conținutului controlului judiciar în sensul înlăturării obligației de a nu părăsi teritoriul României, hotărâre care nu este definitivă și nici executorie. Încheierea a fost contestată, astfel încât interdicția de a nu părăsi teritoriul României este în vigoare și în prezent”.

A doua zi, Sebastian Ghiță a fost citat la sediul IPJ Prahova. Nu s-a prezentat. Pe 21 decembrie a fost chemat și la DNA Ploiești ca să fie audiat în dosarul Ponta- Tony Blair. Nici aici nu și-a făcut apariția, astfel că polițiștii prahoveni l-au căutat atât la adresa de domiciliu, cât și în alte locuri pe care le frecventa.

Dat în consemn la frontieră

”În această situație, s-a solicitat sprijin și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care a intensificat verificările la punctele de trecere a frontierei. Până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a persoanei în cauză. Totodată, nu a fost emis mandat de arestare preventivă, fapt pentru care, activitățile desfășurate de către polițiști nu se circumscriu celor dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane. Măsurile privind intensificarea verificărilor la punctele de trecere a frontierei se mențin, în așa fel încât inculpatul să nu poată părăsi țara”, precizează reprezentanții IGPR.  

Ministrul vrea anchetă internă

Furios pentru cele întâmplate, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a cerut, de urgență, șefului Poliției Române, să verifice cum au acționat polițiștii și cum s-a derulat cooperarea interinstituțională, urmând a fi dispuse măsuri în consecință.

Ceea ce însamnă că vor cădea capete. Mai ales dacă se adeverește faptul că fostul parlamentar a fost ajutat să dispară.

Surse neoficiale vorbesc totuși că acesta s-ar afla în Turcia, țară cu care România nu are acord de extrădare.

Fostul deputat este acuzat de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi alte infracţiuni în patru dosare penale.

Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
cub vica blochina png
anca turcasiu si loredana groza jpg
Michael Klein, Facebook jpg
cub mircea bravo png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image
image
image
image
image
image
Selectia Nationala Eurovision 2023 jpg
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png