Anda Călugăreanu ne-a părăsit acum 26 de ani, în ziua de Sfânta Maria

Ultima actualizare:

    Artista Anda Călugăreanu a fost răpusă de cancer pulmonar la 45 de aniFOTO: cinemagia.ro
Artista Anda Călugăreanu a fost răpusă de cancer pulmonar la 45 de aniFOTO: cinemagia.ro

În ziua de 15 august 1992, de Sfânta Maria, Anda Călugăreanu s-a stins la doar 45 de ani. A fost una dintre cele mai iubite artiste din România, dar în viața personală a suferit nespus de mult.

O femeie frumoasă, cu un timbru unic. Anda Călugăreanu a adus multă bucurie românilor, în vremea tristă din anii 70 – 80. Artista avea un uriaș talent nativ și un timbru extrem de personal.

Anda Călugăreanu se numea în acte Anca Miranda Călugăreanu. A devenit celebră datorită programelor de divertisment realizate la Televiziunea Română, în anii ‘70, de genialul realizator Alexandru Bocăneț și în care apărea alături de Florian Pittiș și Dan Tufaru, dar și de cupletele cu marele actor Toma Caragiu. Cele mai îndrăgite melodii interpretate de Anda Călugăreanu sunt: ”N-am noroc”, ”Pe strada toamnei”, ”E bine”, O portocală”, Cu viața nu glumi”.

Anda Călugăreanu a picat de 9 ori la Actorie

Puțini dintre admiratorii Andei Călugăreanu știu că artista era deja celebră și iubită, dar comisiile de admitere la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) au respins-o de nouă ori pe motiv că era prea mică de înălțime. Avea 38 de ani (în 1984) când a fost, în sfârșit, admisă la studii.

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori. Prima dată, cu actorul Dan Tufaru de la Teatrul de Comedie, cu care a avut un copil, Ioana. Împreună, cei doi artiști și actorul Florian Pitiș au făcut un trio foarte îndrăgit în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneț. Românii îi iubeau și admirau, până când au aflat cu surprindere că Dan Tufaru și-a părăsit soția pentru altă actriță celebră, Vasilica Tastaman, fosta soție a antrenorului de fotbal Emerich Ienei.

Vasilica Tastaman (6 octombrie 1933 - 30 martie 2003) a fost o actriță talentată. Vasilica Tastaman avea 11 ani mai mult ca Dan Tufaru, dar era foarte frumoasă și focoasă. În 1981, a plecat din țară și s-a stabilit în Suedia. Dan Tufaru a murit în noiembrie 2002, la 58 de ani.

Andra Călugăreanu, boala

După ce a suferit că a fost părăsită de Dan Tufaru, Anda Călugăreanu s-a recăsătorit în 1986 cu Alexandru Medeleanu, economist la magazinul ”Victoria”. Acesta a povestit din ce motiv s-a prăpădit soția sa, la doar 45 de ani. El a povestit că Anda Călugăreanu a fost în 1992 într-un turneu în Israel, iar când s-a întors s-a plâns că se simte rău. Inițial, medicii au crezut că este vorba despre o răceală, dar după investigații mai amănunțite a venit diagnosticul sever: cancer la plămâni. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, Anda Călugăreanu a murit în ziua de Sfânta Maria 1992.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Moara fermieri jpeg
radu mazare jpg
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
Ambalaje non SGR jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net