Anunț de ultimă oră de la ANM. Zonele din România care vor fi lovite de ploi torențiale, grindină și vijelii

Ultima actualizare:

Specialiștii ANM au emis avertizări pentru mai multe zone din România, prognozând ploi torențiale, grindină și vijelii în anumite regiuni. Cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat în unele zone afectate de aceste fenomene meteorologice.

Ploi torențiale în România. Foto: arhiva.
Ploi torențiale în România. Foto: arhiva.

 Averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijeli

Conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică accentuată va fi prezentă în intervalul următor în regiuni precum Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali. Aici se vor înregistra averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii. Meteorologii avertizează că cantitățile de apă vor fi semnificative, depășind în anumite locuri 40 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp.

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului şi vijelii în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, au avertizat specialiștii ANM.

Fenomenele meteorologice severe vor fi observate și în restul țării, însă pe arii mai restrânse.

Ce se va întâmpla în Capitală

În ceea ce privește Bucureștiul, ANM anunță o scădere a temperaturilor în comparație cu intervalul anterior. Cerul va fi înnorat mai ales în a doua parte a zilei, când sunt prognozate averse posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va ajunge la 21...23 de grade Celsius.

Cerul va avea înnorări mai ales după-amiaza şi seara când vor fi averse posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, au spus cei de la ANM.

Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate de aceste fenomene meteorologice să fie precauți și să ia măsurile necesare pentru protejarea bunurilor și a persoanelor, având în vedere intensitatea ploilor torențiale, grindinei și vijeliilor prognozate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net