Anunțul ministrului educației legat de manuale


    Mircea Dumitru a anunțat că elevii de la clasa a IV-a nu vor avea manuale pe 12 septembrie
Mircea Dumitru a anunțat că elevii de la clasa a IV-a nu vor avea manuale pe 12 septembrie

Mai sunt câteva săptămâni până când începe anul școlar, însă, problema manualelor nu este rezolvată. Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a anunțat că elevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale pe 12 septembrie.

Asta din cauza faptului că raportul Corpului de control al premierului arată că au fost încălcări grave ale procedurii de licitaţie.

"Raportul Corpului de control ne-a parvenit acum câteva zile. Experţii au constatat încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa a IV-a. Tocmai de aceea, suntem în proces de soluţionare a contestaţiei care a fost înaintată de către editori. Acesta este şi motivul pentru care, din păcate, nu vom avea manuale la 12 septembrie pentru elevii de clasa a IV-a", a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

De asemenea, demnitarul a precizat că directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), care a organizat licitaţia pentru achiziţia manualelor, a fost schimbat din funcţie, iar în locul său a fost numit Marian Şuţă.

Raportul arată că în perioada de derulare a procedurii de atribuire a licitaţiei pentru manualele de clasa a IV-a directorul CNEE a îndeplinit, în acelaşi timp, atât atribuţiile preşedintelui comisiei de evaluare, cât şi atribuţiile conducătorului autorităţii contractante, atribuţii diferite, prevăzute distinct de reglementările legale aplicabile în materia achiziţiilor publice.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub valentina pelinel png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg